Een wens naar huis (The Never Girls 3)

eenwensnaarhuis

Auteur: Kiki Thorpe
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2015
Bladzijden: 128

Over het boek:
In de kapotte schutting in de achtertuin van Mia en Gabby bevindt zich een geheime doorgang naar Nooitgedachtland. Totdat de vader van de twee meisjes ineens besluit de schutting te repareren! Als het elfje Rosetta vast komt te zitten in de mensenwereld en Gabby tegelijkertijd verdwaalt in Nooitgedachtland, breekt er paniek uit. Zal het Mia, Lainey en Kate lukken om de ingang ergens in de schutting terug te vinden? En hoe vindt Gabby de weg terug naar huis vanuit Nooitgedachtland?

Mening Clasien:
Nooitgedachtland, een magisch eiland. Je kunt er naartoe, maar dan moet je wel met hart en ziel in magie en elfjes geloven.
De vier meisjes Mia, Lainey, Kate en Gabby beleven ook in dit deel weer spannende avonturen.

Dit keer staat Gabby, het 5 jarige zusje van Mia, in de hoofdrol.
Wanneer Mia terugkeert van de Elfenvallei samen met het tuinelfje Rosetta, wil Gabby meespelen met hun en het poppenhuis. Mia stuurt haar weg terwijl ze eigenlijk op haar zusje moet oppassen. Gabby bedenkt zich niet en verdwijnt door de opening in de schutting, zo belandt ze in de Elfenvallei.

Hun vader is tegelijkertijd in de tuin bezig en repareert de schutting, waardoor de doorgang verdwijnt. “De holle boom. Je kunt er nog wel in, maar de uitgang aan de andere kant is verdwenen”.
Gabby zit vast in Nooitgedachtland en Rosetta het tuinelfje in de mensenwereld.
Beide beleven een spannend, grappig avontuur. Dansende vuurvliegjes en een spoor van paardenbloemen. Een tuin die van een wildernis omgetoverd wordt tot een droomhuis.

Wanneer Mia en haar vriendinnen pluizen van paardenbloeemen uit het slaapkamerraam van Gabby zien vliegen ontdekken ze een nieuwe doorgang.

Nooitgedachteiland, een eiland met een eigen wil. Als er ergens een knoestgat sluit, gaat er ergens anders weer een open.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.