Een woord van Uitgelezen

Vandaag geen boek, maar wel een woord van Uitgelezen.

Uitgelezen begon in 2006, een samenwerking tussen internetvriendinnen Denise en Marjon. Denise stapte er jaren geleden al uit en Marjon – dat ben ik dus – moest ruim een jaar geleden de originele Uitgelezen (op punt.nl) opdoeken en alle recensies van daar hier onderbrengen. Dat is heel veel werk geweest. Ik heb ze niet achter elkaar geplaatst maar verdeeld over een aantal jaren. De laatste daarvan zal ergens in 2023 verschijnen.

En tussendoor komen de recensies van nieuw gelezen boeken. Ik las jarenlang zo’n 200 boeken per jaar, maar dat is veranderd. Er zijn een paar veranderingen in mijn privĂ©leven gekomen en ik heb na jaren zorgen het schrijfwerk weer opgepakt. Ik ben een enthousiaste hobbyschrijfster en daar beleef ik weer veel plezier aan. Ik zal ongetwijfeld 100 gelezen boeken aantikken dit jaar, maar die 200 worden het absoluut niet. Ook wel tot mijn grote spijt, want er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen. Ik ben geabonneerd op Kobo Plus en heb zo’n 1400 boeken op mijn reader staan. En dan koop ik ook nog wel eens een boek. Help, ja. De keuze is reuze en het is natuurlijk een heerlijk luxe probleem: welk boek ga ik hierna lezen.

Al die jaren waren er ook vele andere enthousiaste lezers die voor mij recensies schreven. Vrijwilligers, want dit boekenblog is ook maar een (uit de hand gelopen) hobby van mij. Ik mocht vele recensies ontvangen, waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank. Helaas haakte de een na de ander af. En nu schrijft niemand meer recensies voor me. Dat geeft niet, ik neem niemand iets kwalijk, niemand hoeft verantwoording af te leggen. Het moet leuk blijven, je moet er tijd voor hebben, enzovoort enzovoort. Zo simpel ligt dat.

Maar dit, tezamen met mijn minder gelezen boeken heeft grote gevolgen voor hier. Van zeven recensies per week ben ik al gezakt naar vijf recensies. En ook dat zal binnenkort niet meer haalbaar zijn. Misschien dat ik augustus nog vol kan maken, maar dan zullen er gaten vallen in die vijf op een rij doordeweeks. Ik begon zelf het gevoel te krijgen van een druk die op me lag om toch vooral te lezen, want ja, uitgelezen bla bla bla. Maar dat kan niet de bedoeling zijn en dat wil ik ook niet. Ik wil lezen voor mijn plezier en het gaat alleen maar daarom en niet om de hoeveelheid recensies hier.

Binnenkort zal dus het verschijnen van recensies wat onregelmatiger worden. Eerst zal het niet zo opvallen, maar uiteindelijk zullen de gaten steeds groter worden. En misschien stopt Uitgelezen op een dag. Maar zover is het nog niet. Jullie weten in ieder geval wat er speelt.

Wil je niets missen, schrijf je dan in voor een email-alert: zodra er iets wordt geplaatst, ontvang je een mail. Wil je je hiervoor inschrijven of ook weer uitschrijven? Klik even bovenaan op het tabje ‘In- en uitschrijven’.

Wil je graag – zonder verplichting! – een of meerdere recensies plaatsen? Klik dan ook even op ‘In- en uitschrijven’ voor het contactadres.

Ik wens iedereen veel leesplezier!

Marjon.

4 gedachten aan “Een woord van Uitgelezen”

  1. Bedankt voor je bericht. Ik vind het al ontzettend goed dat je er zoveel tijd in steekt en dat je dit al jaren doet. Het is n mooie verzameling geworden. Ik blijf je recensies volgen ook al worden deze minder dat is niet zo erg. Logisch dat je meer tijd wilt gaan besteden aan je schrijversschap. Ik blijf je volgen en succes verder met alles hoor.
    Groeten van Trudie

    1. Dank je wel, Trudie! Ja, het is een mooie verzameling geworden. Best leuk en ik vind het ook leuk om te doen. En ik zal altijd blijven lezen. Leuk dat jij me al zo’n tijdje volgt 🙂

      Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.