Een zomer in Venetië

 

Auteur: Nicky Pellegrino
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2017
Bladzijden: 320

Over het boek:
Addolorata Martinelli zou volmaakt gelukkig moeten zijn. Ze heeft alles waar ze ooit van droomde: een restaurant, een man, een kind. Dus waarom heeft ze het gevoel dat er iets mist? Dan krijgt ze een vernietigende culinaire recensie voor haar kiezen en opeens wordt het haar pijnlijk duidelijk: wat ze kwijt is, is haar liefde voor koken. Addolorata vertrekt naar Venetië, vastbesloten om deze zomer te herontdekken wat belangrijk is in het leven: koken, eten en zichzelf. Maar de kanalen van Venetië hebben meer voor haar in petto…

Mening Marjon:
Een heerlijk vakantieboek, een zomerboek, een boek om bij weg te dromen. De sfeerbeschrijvingen zijn fantastisch: Venetië, de keuken aldaar (om je vingers bij af te likken), alles. Het boek wordt in de eerste persoon verteld door Dolly (Addolorata) en Dolly is niet gelukkig, terwijl ze ogenschijnlijk alles heeft wat je maar kan wensen. Eigenlijk is ze onderweg zichzelf verloren en dat doet haar na een nare review op de vlucht slaan. In Venetië maakt ze nieuwe vrienden, gaat ze anders naar zichzelf kijken, gaat ze weer van eten en koken genieten. Haar achtergebleven man heeft andere ideeën over hun toekomst, maar dan wordt alles anders. Eigenlijk had ik wel iets meer verhaal verwacht: iets meer diepgang in het leven en de gedachtenspinsels van Dolly. Maar dan zou het waarschijnlijk geen heerlijk zomer- en vakantieboek meer zijn. Ik las het op een warme dag van 36 graden in Tirol, terwijl ik om af te koelen, geregeld het zwembad indook. En ik had geen beter boek kunnen lezen op zo’n dag. En daarom geef ik toch 5 sterren.

*****

Marjon.

2 gedachten aan “Een zomer in Venetië”

  1. Dit lijkt mij wel een leuk boek, ik heb eerder al boeken van Nicky Pelligrino gelezen en ze zijn niet echt heel hoogstaand, maar het leest heerlijk weg, echt een boek waar je bij kan ontspannen.
    deze gaat dus ook op het lijstje.

    1. Er zit meestal wel een boodschap in, maar verder blijft het lekker luchtig. Haar boeken lezen heerlijk weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.