Eet beter in 28 dagen

Auteurs: Tamara de Weijer en Maaike de Vries
Co-auteur: Tessy van den Boom
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Jaar: 2018
Bladzijden: 192

Over het boek: 
In Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!
Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag “Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige di√ęten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.
Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

Mening Marjon:
Tamara is bekend van radio en tv (hoewel ik nog nooit van haar had gehoord, maar ik kijk zelden tv) en is van oorsprong huisarts. In plaats van direct een behandeling met medicijnen voor te schrijven, probeert zij een verandering van leefstijl te bewerkstelligen. Dit doet ze vooral op het gebied van voeding. De bedoeling daarvan is weer meer puur en onbewerkte voeding te nuttigen, zonder toegevoegde suikers. Ze legt kort uit waarom, geeft voorbeelden van andere mensen en zichzelf en maakt het toegankelijk. Ook vertelt ze over dat er geen standaarden zijn, dat elk mens anders is en anders reageert op voeding. In haar boek vind je een aantal weekmenu’s die drie maaltijden per dag bevatten: houd je je daaraan, zou je geen tussendoor-trek meer hebben en weer meer rust in je leven krijgen: je bent niet de hele dag met eten bezig. Van al die maaltijden in haar weekmenu’s staat ook het recept in het boek. Het is allemaal heel toegankelijk: de recepten, het aantal ingredi√ęnten en wat je uiteindelijk ‘mag’ eten. Een heel aantrekkelijk boek voor iedereen die op een goede manier wil afvallen en gezond wil leven.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.