Eilandliefde

 

Auteur: Reina Crispijn
Uitgever: Zk
Jaar: 2017
Bladzijden: 304

Over het boek:
De roman Eilandliefde van Reina Crispijn is feelgood met een vleugje spanning. Lerares Holly Sevenstern wordt in haar werk bedreigd en besluit daarom ontslag te nemen. Ze neemt een nieuwe baan aan op het eiland Trellingerland, waar ze privéles gaat geven. Holly voelt zich aangetrokken tot de landheer, maar is dat wederzijds? En van wie komen de anonieme cadeaus die Holly ontvangt? Eilandliefde leest dankzij de vaardige pen van Reina Crispijn, die in 2016 de Valentijnprijs kreeg voor haar roman Dochter van de sterren, heerlijk weg.

Mening Clasien:
Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Zeer goed neergezette personages met ieder een heel eigen karakter. Holly sluit je in je hart, ze is mijn favoriete persoon in dit boek. Je leest over de inwoners van het dorp, over het eiland. Goede sfeerbeschrijvingen. Een aanrader voor de vakantie.

****

Mening Marjon:
Een heerlijk sfeervol verhaal op een fictief eiland tussen Nederland en Denemarken. Holly speelt de hoofdrol en is neergezet als iemand met een warme persoonlijkheid, die helaas erg onzeker is over haar uiterlijk. Dan moet ze ook nog nare opmerkingen incasseren. Wat me een beetje stoorde is dat iedereen zich enorm met haar leven bemoeit in het boek, dat voelt niet helemaal reëel. Maar het is toch een heerlijk boek met de nodige diepgang dat ik iedereen kan aanraden!

****

Clasien en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.