Enkeltje Ierland

enkeltjeierland

Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2016
Bladzijden: 336

Over het boek:
Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden. William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu Ă©Ă©n man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Mening Natasja:
Ow wat een heerlijke chicklit was dit, vol met leuke mensen, geweldige situaties waarin Lisa zich bevindt als ze zenuwachtig is.
Het leest als een trein en je verveelt je geen minuut, want niet alleen draait het hier om Lisa, ook Kathy heeft de nodige problemen die erg verrassend zijn in het verhaal.
Zodra Lisa naar Brentwood verhuist begint al meteen een leuk verhaal, je hoeft niet vele pagina’s te wachten voor je een goed verhaal hebt, want je wordt er al meteen in mee gesleurd.
Dit zijn nou boeken die je af en toe echt eens nodig hebt, luchtig en toch goed uitgediept met fantastische leuke momenten, zo wil ik er wel meer lezen. Kom maar op.

*****

Mening Marjon:
Dit boek is zo geweldig en leuk dat je het niet meer weglegt. Lisa is zodanig neergezet dat ze leuk, bijzonder maar toch een echt mens is en je kan niet anders dan van haar gaan houden. Ze barst van de energie en dat moet ook wel, want ze werkt hard daar op het platteland van Ierland. Tussen dat alles door leert ze mensen in het dorp kennen, wordt ze verliefd en zijn er een paar misverstanden met grote gevolgen. Het is ongelofelijk leuk geschreven, ik vloog er doorheen en van tijd tot tijd lag ik in een deuk om de subtiele humor over kapstokken en nog veel meer. Af en toe waan je je ook in Ierland, iets wat een bonus is en in dat poortwachtershuisje zou ik ook wel willen wonen… Dit is al het tweede boek van deze auteur en ik wil meer!

*****

Mening Viv:
Wat een heerlijke chicklit was dit! Lees steeds vaker dit soort boeken. Je droomt lekker weg en leeft mee met de hoofdpersonen. Voorheen las ik vooral (psychologische) thrillers. Ik ben echt gaan houden van de Nederlandse Lisa die in een klein dorpje in Ierland een nieuw bestaan probeert op te bouwen als dierenarts. Ierland staat hier nog wel op de verlanglijst om eens te gaan bezoeken. Niet alleen maar luchtig dit boek maar zeker ook wat meer diepgang. En heb ook regelmatig moeten lachen tijdens het lezen. Ik ben benieuwd naar de andere boeken van deze schrijfster.

*****

Natasja en Marjon en Viv.

4 gedachten aan “Enkeltje Ierland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.