Fairfield Park

Fairfield Park

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 432
Jaar: 2012/2014

Over het boek:
Hampshire, Engeland. Het prachtige landgoed Fairfield Park ligt er stil bij op de dag van de begrafenis van de heer des huizes, Lord Frampton. Het is een dag die het leven van zijn familieleden voorgoed zal veranderen, want na de uitvaart meldt George Framptons buitenechtelijke dochter Phaedra zich, samen met de notaris van de familie. Niemand wist van haar bestaan, maar Phaedra is desondanks vlak voor zijn dood door George opgenomen in zijn testament. Wat is er al die jaren geleden gebeurd, wie is Phaedra’s moeder, en waarom heeft George de bom op deze manier, pas na zijn dood, laten ontploffen? In de zoektocht naar antwoorden en verzoening ontstaat er, midden in deze tumultueuze periode, een liefde die sterker is dan bloed. Een onmogelijke liefde


Mening Natasja:
Als George overlijdt heeft de familie niet heel veel verdriet te verduren maar ook krijgen ze steeds meer vragen over de geheimen die George met zich mee droeg.
Op zijn begrafenis verschijnt Phaedra, die alles overhoop gooit door te vertellen dat ze de dochter van George is.

Ik vond het niet één van de beste boeken van Santa, maar wel weer eentje die je gelezen moet hebben als je van de boeken van Santa Montefiore houdt. Vrij voorspellend, en toch wil je alleen maar doorlezen.
Phaedra breng zowel veel liefde als rust in de familie, en toch heeft ze ook zo haar geheimen.
Natuurlijk is het maar een verhaal, maar toch denk ik niet dat ik na het ontdekken van al de geheimen mijn deur wijd open zou houden.

****

Mening Marjon (26-4-2012):
Een boek van Santa Montefiore pakt altijd (al heb ik in het verleden erg moeten wennen aan haar schrijfstijl) en zo ook dit boek. Ik kon het niet meer wegleggen, werd er in meegezogen en zag opeens een paralel met de boeken van Rosamunde Pilcher, een van mijn grootste favorieten. Het heeft diezelfde ‘gezelligheid’, dat typische Britse op een landgoed. Toch vind ik het verhaal minder sterk. Het kabbelt voort en aan het einde word je dan verrast, maar wordt het ook wel erg onwaarschijnlijk. Maar toch… Een boek dat je niet kan wegleggen en een boek dat maakt dat je al haar andere boeken ook weer wil lezen… Dat kan alleen maar een goed boek zijn. En wel een dat 5 sterren waard is. Helaas moet ik nu weer geduldig wachten tot er weer eens een verschijnt…

*****

Natasja en Marjon.

6 gedachten over “Fairfield Park”

  1. Ik heb dit boek een paar jaar geleden gelezen en vond het na een reeks prachtige boeken een van haar mindere boeken. Ook al werd ik meegenomen het verhaal in, de verhaal lijn en het thema spraken mij niet aan. gelukkig heeft Santa Montefiore na dit boek weer een aantal betere boeken geschreven.

    groetjes Ghita

    1. Kan best zijn dat ik er nu ook anders over denk als ik het weer zou lezen. Ik vind toch haar laatste boeken beter (en dan vooral De Vuurtoren van Connemara).

    1. Gek, maar ik kan me amper herinneren waar De dochter van de imker over ging. Geen goed teken. Ik zal het nog wel eens lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.