Familiebanden

Schrijver: Amanda Brookfield
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2006
Aantal blz.: 526

Over het boek:
De Harrisons vormen een grote en hechte familie. De bejaarde Pamela heeft moeite met de dood van haarman en de leegte van Ashley House. Haar kleinkinderengroeien op en worden snel volwassen iets waar hun ouders maar moeilijk aan kunnen wennen. Maar er zijn ook veel lichtpunten: terwijl de voorbereidingen voor het huwelijk van dochter Cassie in volle gang zijn, wordt er ook een familie vakantie naar Umbri in Italie gepland. Het moet een jaar worden van geluk, waarin de familieband centraal staat. Maar het zal ook een jaar vol moeilijk een pijnlijke beslissingen zijn.

Mening Marjon (2 juni 2009):
Fantastisch! Deze schrijfster bezit heel veel mensenkennis en ze heeft de meeste karakters in dit boek uitgewerkt tot zeer menselijk herkenbare personen. Ik herkende in ieder wat. De arrogante Peter die eigenlijk heel kwetsbaar is, de zachte Charlie, die ook een harde kant heeft, de sjieke Helen die overal zo graag bij wil horen, de nog lang niet volwassen Ed die met hele volwassen zaken geconfronteerd wordt, de bejaarde Pamela over wie maar wordt beslist, terwijl ze zo haar eigen wensen heeft… Een familiekroniek met enorme diepgang, warmte, liefde en dat leest als een trein.
Een kanttekening: dit boek is officieel het vervolg op Familiesonate, dat heel moeilijk te krijgen is. Volgens de recensies heeft Familiesonate weinig vaart en is Familiebanden heel goed zonder het eerste boek te lezen. Nou, dat laatste kan ik bevestigen. Wel had ik in het begin een beetje moeite om te onthouden wie bij welk gezin hoort. Er komen al direct vrij veel karakters in voor. Maar het is een aanrader om je heerlijk in te verliezen!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.