Filosofie voor een weergaloos leven

 

Auteur: Lammert Kamp
Uitgever: De Bezige Bij
Jaar: 2018
Bladzijden: 240

Over het boek:
Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Zo helpt Diogenes je om je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van tegenwoordig steunt je in je verdriet.

In Filosofie voor een weergaloos leven laat Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. In achttien prikkelende stukken toont hij hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaanin het alledaagse leven. Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen ¿ en ga zelf aan de slag!

Mening Marjon:
Een boek dat niet alleen leuk is om te lezen, maar je ook doet nadenken. Je herkent veel in wat de auteur schrijft, maar het is ook net alsof de auteur je daarmee een spiegeltje voorhoudt. Na elk hoofdstuk begon toch het nadenken. Filosoferen is zo gek nog niet. En veel mensen, waaronder ikzelf, houden zich er toch onbewust mee bezig. Het boek leest prettig weg, de auteur weet boeiend te schrijven maar ik stoorde me er wel aan dat veel citaten gewoon in het Engels geplaatst zijn zonder vertaling (terwijl citaten uit andere talen wel vertaald worden). Voor mij is Engels geen probleem, maar dat gaat niet voor iedereen op. Verder kan ik alleen maar zeggen: aanrader!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.