Ga niet weg

ganietweg

Auteur: Karma Brown
Uitgever: Harper Collins
Bladzijden: 384
Jaar: 2015

Over het boek:
Voor de lezers van ‘Voor jou’ en ‘Eten, bidden en beminnen’. Tegan is super gelukkig: ze is gek op haar man Gabe en ze is zes maanden zwanger. Maar dan valt de bodem onder haar bestaan weg: op een winteravond, als de weg verrader lijk glad is, krijgen ze een zwaar auto-ongeluk. Tegan overleeft de crash, maar ze verliest haar ongeboren baby en is zwaargewond. Na een lang verblijf in het ziekenhuis komt ze er fysiek weer bovenop maar geestelijk is ze een wrak. Boosheid en verdriet strijden om voorrang. Dan herinnert Gabe haar aan het ‘potje vol impulsen’, een oude vaas waarin ze jarenlang briefjes met daarop hun dromen en wensen stopten. Ze besluit er een briefje uit te vissen en te doen wat er op staat: een lange reis maken. Kan ze, reizend door Thailand, ItaliĂ« en HawaĂŻ haar levensvreugde herwinnen? En leren dat het leven ook na een zwaar verlies nog iets moois te bieden heeft? Een meeslepende roman met een verrassende ontknoping.

Mening Natasja:
Dat dit verhaal meeslepend is ,dat is Ă©Ă©n ding wat zeker is.
Zodra Tegan na een zwaar ongeval weer thuis komt is ze helemaal de weg kwijt en zwaar depressief. Het leven zag er zo mooi uit en verandert in een seconde na een triest ongeval waarbij ze een groot verlies te verwerken krijgt.
De schrijfster neemt je mee in dit verhaal naar de mooiste landen, met prachtige beschrijvingen, ook voor Tegan is het de bedoeling dat ze weer kan gaan genieten van al dit moois. Maar de weg is lang die ze moet gaan.
Een zeer triest verhaal over Tegan die moet leren omgaan met het grote verdriet wat op haar pad is gekomen. Van sommige stukken zou je dan ook haast zelf depressief worden, zo voelt het als je je in kunt leven in het leven van Tegan. Je wordt meegenomen in het verleden en het heden van Tegan, en ik was dan ook totaal verrast hoe dichter we bij het einde kwamen, erg mooi gedaan, ik had hier echt geen rekening mee gehouden dat dit zou gaan gebeuren.
Een droevig maar erg mooi verhaal, dat het verdient om gelezen te worden.

****

Mening Marjon:
Wat een prachtig boek. Het neemt je mee met het verdriet van Tegan, maar ook naar prachtige landen en laat een hele mooie liefde is. Hoewel ik begrijp dat de terugblikken belangrijk zijn voor het verhaal, vind ik toch dat ze het verhaal afremmen. En omdat die vaart uit het verhaal is, vond ik het soms een beetje langdradig. Jammer, want het is echt heel mooi, het gaat heel diep, het heeft inhoud. Het einde is zo onverwachts dat ik het verhaal in een heel ander licht ging zien. Wat heeft de auteur dat mooie gedaan.

****

Mening Clasien:
“Van de dood rest een pijn die niemand kan helen, van de liefde een herinnering die niemand kan stelen”.

Ga niet weg is een prachtige emotionele roman over het verlies van geliefden.
In de hoofdrol Tegan een jonge vrouw getrouwd met Gabe en in blijde verwachting, totdat het noodlot toeslaat.
Je leest over het verwerken van dit verdriet, Tegan krijgt een psychotische kortsluiting veroorzaakt door haar verdriet en denkt dat Gabe nog steeds echt bij haar is. “Mensen die een groot verlies meemaken, zelf een nieuw leven creĂ«eren met hun dierbaren”.

“Je zou kunnen zeggen dat ik gek was geworden van verdriet. Ik zag hem, hoorde hem, voelde hem…het was alsof ik hem weer tot leven had gewekt”.

Dit is Karma Brown haar debuutroman en wat voor Ă©Ă©n.

*****

Natasja, Marjon en Clasien.

2 gedachten aan “Ga niet weg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.