#Gaan

Auteur: Hanne Tersmette
Uitgever: Lev.
Jaar: 2018
Bladzijden: 224

Over het boek:
We komen er allemaal achter: een leven lang Netflix is ook niet alles. Het is tijd dat we er weer op uit gaan. Weg van de schermen, de buitenlucht in! Qualitytime voor jezelf en elkaar. Nederland is supermooi en eigenlijk ook heel spannend, want om wild of vogels te spotten hoef je echt geen bioloog of vogelaar te zijn: dat kan iedereen. Als je maar weet waar je op moet letten.

Boswachter Hanne is de aangewezen persoon om je de weg te wijzen. Ze heeft een paar jaar geleden een enorme switch gemaakt: van mojito-drinkend reclamemeisje naar no-nonsense boswachter. Ze is nieuwsgierig, enthousiast en sportief, en neemt je in Gaan mee naar haar favoriete natuurgebieden. Alles wordt leuker als je er meer van weet en dat is ook zo in de natuur. Welke dieren kun je verwachten per gebied, hoe kun je ze spotten, op welke planten moet je letten en waar vind je de mooiste paddenstoelen?

Boswachter Hanne vertelt je er alles over, aangevuld met de leukste activiteiten en highlights. Pak je rugzak voor het weekend maar vast in!

Mening Marjon:
Een uniek boek over de unieke natuur in ons unieke Nederland. Echt iets voor iedereen die er graag op uitgaat (zoals ik)! Hanne Tersmette is boswachter en vindt het leuk om haar ervaringen te delen. Ze doet dat in dit boek per natuurgebied:

Het Naardermeer
Oosterschelde
Het Hulshorsterzand
De Zaanstreek
Zuid-Limburg
Het Vechtdal
Het Lauwersmeer
Heuvelrug
De Onlanden
De Wadden
Brabantse Wal
Het Dwingelerveld
Noord-Hollandse Duinen
Zuid-Hollandse Eilanden
De Veluwe

Per natuurgebied vertelt Hanne over haar eigen ervaringen, hoe het gebied is ontstaan, wat er leeft, wat je zelf kan bezoeken, hoe je wild kan spotten, enzovoort. Uiteraard is alles voorzien van mooie foto’s. Ze vertelt op een leuke eigentijdse manier, waardoor dit voor iedereen boeiend moet zijn. Maar ik ben een natuurmens en kan niet helemaal objectief zijn. Toch zeg ik: aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.