Ganzenmeisje

Ganzenmeisje

Auteur: Shannon Hale
Uitgever: Karmijn
Jaar: 2016
Blz.: 320

Over het boek:
Een nagelbijtend spannend sprookje over een stoere prinses die alles moet verliezen om zichzelf te leren kennen Prinses Anna wordt geboren in een gouden wiegje en haar toekomst ligt voor haar open. Zo lijkt het… Want niet iedereen in haar omgeving heeft het goede met haar voor. Beroofd van haar identiteit en alles wat ze bezit, probeert ze het hoofd boven water te houden als ganzenhoedster. Aan de onderkant van de maatschappij ontdekt ze dat er ook mensen zijn die om haar geven zĂłnder dat ze voor de buitenwereld een prinses is. Anna leert een aardige jongen kennen, waar ze verliefd op wordt. Hij weet niet dat zij een prinses is; maar weet zij wel wie hij is?

Recensie Clasien: 
Ganzenmeisje is een oud sprookje gestoken in een modern jasje. Het originele sprookjes heette “De Ganzenhoedster” van Grimm.
Het leest als een jongerenroman met een vleugje fantasie.

De 16-jarige kroonprinses van Kildenree, Anidori-Kiladra Talianna Isilee, wordt uitgehuwelijkt aan de kroonprins van het koninkrijk Bayern. Zoals dat toen der tijd ging vertrekken ze met een heel gezelschap te paard. Halverwege de reis komt er een opstand tussen de bedienden, degene die trouw blijven en degene die hun afgunst laten blijken.
De opstandige winnen de strijd, vermoorden de trouwelinge echter de kroonprinses weet te ontsnappen.

In plaats van rijkdom leeft ze nu aan de andere kant in armoede. Als ganzenhoedster onder de schuilnaam Ani verdient ze haar eten en slaapplek. Ze woont bij de andere hoeders.
Ze sluit vriendschappen, vertrouwen en houdt van de gezelligheid.

Zal Ani alsnog met de kroonprins trouwen, of keert ze terug naar haar thuisland.

Dit is het eerste boek over het koninkrijk Bayern er zullen er nu nog drie volgen in deze serie.
Als je van sprookjes houdt is dit zeker een aanrader.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.