Geen kind meer

Auteur: Esther Boek
Uitgever: De Crime Compagnie
Jaar: 2017
Bladzijden: 300

Over het boek:
Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Max door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid. Esther Boek schreef deze aangrijpende misdaadroman naar aanleiding van haar eigen ervaringen. Haar zoon werd uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken van de aanklacht.

Mening Clasien:
Ik geef dit boek 3,5*, omdat ik het gelezen heb met verbazing en tegenstrijdige gevoelens.
De hoofdpersonage Max en zijn familie worden emotioneel perfect neergezet, je voelt hun frustratie, woede, verdriet en ongeloof. Daarnaast heb je Charlotte en Destiny, twee huppelk… die liegen en bedriegen: hun verklaringen staan vol met leugens en tegenstrijdigheden met misdadige gevolgen.
Dan is er de zedenpolitie/politie die gelijk een stempel op Max drukken, voordat er ĂŒberhaupt een uitspraak is. Hun gedrag is niet te plaatsen, hun neerbuigende houding ten opzichte van Max en zijn familie is schandalig.

“Het leven van Max en ons gezin wordt gewoon kapot gemaakt door mensen die zeggen recht te spreken”.

“Ons gezin is gesloopt in de 2,5 jaar die zijn verstreken.”

“Voor ons zal er altijd een leven voor en een leven na zijn. Ons leven is veranderd en ik ben elke minuut van de dag alert op gevaar dat kinderen kan bedreigen”.

Dit boek heeft mij getergd vooral de inzet van de politie en hun vooroordelen. Wanneer ben je schuldig…?

***1/2

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.