Geen sprookje

Auteur: Geike de Wit
Uitgever: Bestelmijnboek.nl
Jaar: 2020
Bladzijden: 336

Over het boek:
Het boek ‘Geen Sprookje’ beschrijft de relatie van Pascalle met een man met een Cluster B-persoonlijkheidsstoornis: borderline, anti-sociaal en narcistisch.

Ray lijkt de ideale partner: aantrekkelijk, spannend en attent. Ze horen bij elkaar en de rest van de wereld is niet belangrijk, maar langzamerhand raakt Pascalle steeds meer verstrikt in zijn web van manipulaties en eisen. Ze komt terecht in een spiraal van bedreiging, stalking en mishandeling, tot ze een keuze moet maken, voor zichzelf en voor hun kind.

“Dagen gingen voorbij. Eten dat ze hem voorzette gooide hij in de vuilnisbak. Ze bestond niet voor hem. Nadat hij haar een week genegeerd had kwam hij de keuken in terwijl ze stond te koken. Uit het niets kwam zijn vuist achter in haar nek terecht. Een pijnscheut trok door haar schouderbladen. Hij trok haar aan haar paardenstaart naar zich toe en siste in haar oor: “Toch jammer dat je zo’n kutwijf bent. Gewoon het zoveelste lekkere wijf met een kutkarakter.”
Ze negeerde het stemmetje in haar hoofd dat steeds vaker zei dat Ray niet zomaar een gefrustreerde jongen was met een moeilijke jeugd, maar dat er iets helemaal mis was. Ze wilde het gewoon niet. Niet haar Ray. Als hij stabiliteit en liefde zou krijgen kon het goed komen.”

Mening Marjon:
Ik begon ‘s middags aan dit boek en kon het niet meer wegleggen. Ik heb ademloos zitten lezen en las het diezelfde avond uit. Het is onvoorstelbaar dat dit gewoon echt gebeurt. Het kan zomaar heel dichtbij zijn. Pascalle wordt verliefd op Ray maar Ray geeft een behoorlijke persoonlijkheidsstoornis. Langzaam wordt ze in de relatie gezogen en voor ze het weet zit ze vast in de klauwen van zijn stoornis. Op de een of andere manier begrijp je waarom het zo ongelofelijk moeilijk is om je hieruit los te maken, vooral als er een kind bij betrokken is. Pascalle moet er hard voor vechten en krijgt niet altijd de juiste steun van de betrokken instanties. Zoals je vaak leest en hoort lijkt het er op dat de dader meer beschermd wordt. De auteur schrijft prettig en toegankelijk. Het verhaal verveelt geen moment, wordt niet verwarrend. Een boek dat ik alleen maar kan aanraden.

*****

Marjon.

2 gedachten over “Geen sprookje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.