Geluk bij een ongeluk

Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Tinteling Romance
Bladzijden: 300
Jaar: 2017

Over het boek:
In Geluk bij een Ongeluk weigert Suus Versluis de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter.
Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden. Jacco blijkt zich echter niet zo maar uit het veld te laten slaan door Suus’ gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.
Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.

Mening Natasja (maart 2017):
Suus heeft een zwaar ongeluk gehad en is vanaf haar middel verlamd. Ze accepteert moeilijk hulp en is soms niet te genieten. Dan is daar die ene therapeut die met nee geen genoegen neemt en die doorziet de ware aard van Suus.
Eigenlijk zat ik meteen al in het verhaal. Door de norse opmerkingen van Suus naar Jacco toe en het niet willen accepteren wat er met haar allemaal aan de hand is, krijg je niet alleen verdrietige maar ook erg leuke stukjes. Jacco krijgt het voor elkaar om beetje bij beetje die muur af te breken, die Suus al jaren heeft opgebouwd. Wat een geduld heeft die jongen, en wat een enorm groot hart. Ik ging van beiden houden in het verhaal. De erotische stukjes in het boek zijn ondanks dat Suus geen gevoel had erg mooi beschreven. En het verleden van Suus maar ook van Jacco zijn aangrijpend en je voelt met hen mee.
Ik baalde dat het boek uit was, want ik had nog zoveel meer willen lezen.
Fijne schrijfstijl, en ik hoop dat deze schrijfster weer snel een nieuw boek uit gaat brengen. Aanrader!

*****

Mening Marjon (september 2020):
Een emotioneel beladen boek dat raakt, maar zeker niet te zwaar is. Er gebeurt veel in dit boek: Jacco blijkt niet zomaar op het pad van Suus gekomen te zijn en draagt een enorme last mee na de dood van zijn broer. En Suus worstelt met het ongeluk waardoor ze dwarslaesie opliep. Ze wil Jacco helemaal niets toelaten. Je vliegt door het boek heen, het is net als de andere boeken van deze auteur een emotionele rollercoaster, niet meer weg te leggen.

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.