Geluk binnen bereik (Sweet Magnolia’s 10)

Auteur: Sherryl Woods
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 416

Over het boek:
Lynn Morrow doet wanhopig haar best het hoofd boven water te houden. Het lukt haar elke dag maar nét om eten op tafel te krijgen voor haar twee kinderen, en dat allemaal door haar egoïstische ex-man, die keer op keer zijn verplichtingen aan zijn laars lapt. Toch vindt ze het lastig hulp te accepteren, ook van haar oude vriend Mitch Franklin. Hij vindt desondanks steeds manieren om haar te helpen, en langzaamaan begint ze reikhalzend naar zijn komst uit te zien.

Aannemer Mitch is geen typische ridder op het witte paard. Na het verlies van zijn vrouw heeft hij wel wat anders aan zijn hoofd dan het helpen van een alleenstaande moeder. Voor Lynn heeft hij echter een zwak; ze lijkt in niets meer op het zorgeloze meisje op wie hij vroeger verliefd was, en hij heeft er veel voor over om haar weer gelukkig te zien. En wie weet leidt dat wel tot iets moois…

Mening Marjon:
En ook deel 10 is weer een juweeltje. Op de achtergond spelen de dementieproblemen van Frances een rol, iets waar veel mensen mee te maken krijgen (zelf of in de omgeving). Op de voorgrond is Lynn die in scheiding ligt en het amper lukt om rond te komen met haar twee kinderen. Haar bijna ex-man Ed zou geld genoeg hebben maar lijkt haar niet te kunnen betalen. Er is iets vreemds gaande en Lynn kan niet achterhalen wat dat dan is. De waarheid is heel anders dan ze had kunnen vermoeden maar daarna valt wel alles op z’n plek. Het is een boek met een lach en een traan en je vliegt er doorheen. Ik hoop zo dat deel 11 ook gauw komt!

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.