Genadeloos (Will Trent 6 – Sara Linton 12)

Schrijver: Karin Slaughter
Uitgeverij: Cargo
Jaar: 2012
Aantal blz.: 500

Over het boek:
Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, ontdekt hij dat het verleden hem nooit met rust zal laten. Will verricht zijn eigen speurwerk en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar hij ooit opgroeide. Daar treft hij onverwacht Amanda aan.
De moord op de studente vertoont verrassende gelijkenissen met de eerste zaak die Amanda ooit onder haar hoede nam, als een van de eerste politievrouwen binnen het corps. Een zaak die direct verband hield met het geheim rond de geboorte van Will. Ze zullen beiden de demonen uit hun verleden moeten verslaan om te voorkomen dat er zich in Atlanta een nog grotere ramp zal voltrekken.

Mening Marjon (3 juli 2012):
Ik vind al haar boeken goed (misschien soms eentje minder), maar deze overstijgt alles. Voor wie het niet weet, er zijn twee series en die twee komen uiteindelijk bij elkaar. En in dit boek wordt opeens heel veel duidelijk. Karin Slaughter wisselt heden en verleden af en in dat verleden lees je dat verhaal ook nog eens van twee kanten. Het is ongelofelijk spannend, maar ook hard en helaas zo reëel. Uiteindelijk is er ook veel verdriet, veel onrecht, het gaat erg diep. Wat een klasse-schrijfster is het toch! Ik hoop niet dat ze hiermee iets heeft afgerond, maar dat ze verder gaat met schrijven over Sara, Will, Amanda en voor mijn part over Angie. En in gedachten verdubbel ik het aantal sterren.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.