Grey (Vijftig tinten grijs – Fifty Shades of Grey 4)

grey

Auteur: E.L. James
Uitgever: Prometheus
juli 2015
Bladzijden: 504

Over het boek:
Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E.L. James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Mening Marjon:
E.L. James heeft een hele prettige schrijfstijl en dat zuigt je mee in haar boeken. Dit boek vertelt het verhaal van Vijftig Tinten door de ogen van de Christian Grey en dat is best interessant. Toch stoorde ik me af en toe aan het feit dat het wel een herhaling is van die boeken. De erotische scĂšnes heb ik ook wel gehad nu. En dan komt Christians werk meer naar voren en lees je af en toe hoe hij heen en weer belt met ondergeschikten, hoe zaken mislopen en hoe ze opgelost worden. Dat vond ik volkomen oninteressant en weinig relevant. Dus terwijl het boek lekker wegleest, zat ik halverwege met zo’n gevoel van: ik moet nog 250 bladzijden pfff. Daarna heb ik me enigszins door het verhaal heen geworsteld.  Christian Grey wordt wel goed neergezet als een beschadigd persoon, alle hulde voor dat! Maar dit boek had er voor mij niet hoeven te komen. Die drie Vijftig Tinten-boeken waren wat mij betreft genoeg.

***

Over de eerste drie boeken uit de Vijftig tinten-serie: KLIK HIER.

Marjon.

2 gedachten aan “Grey (Vijftig tinten grijs – Fifty Shades of Grey 4)”

  1. ik vond de 50 tinten trilogie al niet hoogstaand en ik denk dat ik dit boek dus ook lekker in de winkel laat liggen. Cristian Grey vond ik zo onsymphatiek, misschien zou het lezen van dit boek dat beeld van hem dan veranderen, maar het trekt me niet om nogmaals hetzelfde verhaal te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.