Grote kleine leugens

 

Auteur: Liane Moriarty
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Bladzijden: 448
Jaar: 2017

Over het boek:
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn


Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.

Mening Natasja:
De school Pirriwee Public heeft zijn deuren nog niet geopend of de roddels beginnen al. De oriëntatiedag is voor alle kinderen erg spannend, maar soms loop het allemaal niet zoals het hoort. De ontmoeting tussen Jane en Madeline is al één van deze dingen, want wie verwacht nou dat je gered moet worden door een vrouw als Jane. Toch is daar meteen een vriendschappelijke klik tussen deze dames, al zijn ze nog zo verschillend. Madeline zal iedereen aan Jane voorstellen op deze school, inclusief de sappige roddels. Maar als het noodlot toeslaat wie zijn dan je echt vrienden?
Het verhaal wordt verteld met terugblikken, wat er vooraf is gegaan aan het schoolfeest, zodat je iedereen leert kennen. Er zitten veel leuke maar ook serieuze en trieste stukken in. Eindelijk leest het als een soort soap, je wil van iedereen alles weten en hoe dit af gaat lopen.
Ik heb er van genoten, een welverdiende 5*.

*****

Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.