Hans halveert

 

Auteurs: Hans van der Beek en Ralph Moorman
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Jaar: 2014
Bladzijden: 160

Over het boek:
Hans van der Beek een dikke, kettingrokende, bewegingsloze mid-veertiger met een grote dorst bovendien gaat helemaal op de gezonde toer. Gezondheidscoach Ralph Moorman neemt hem aan het handje naar een gezond en wat langer leven. Hans vertelt over de geschiedenis van zijn buik en zijn worsteling gezond te leven, en Ralph grijpt voortdurend in met tips en vriendelijke, soms ook strenge woorden.
Dit dieetboek-light is gebaseerd op de populaire column in Het Parool, en gaat verder met tips, recepten voor de luie man en achtergrondinformatie over bewuster leven en blijvende gedragsverandering. Dit gebeurt niet in de vorm van opdrachten, maar in de vorm van inzichten. Afslanken is niet het doel maar het
gevolg van iets kritischer kijken naar wat je in je mond stopt en welke lichaamsbeweging je hebt op een dag. En belangrijk is ook: het weten waarom je wilt veranderen en dat alleen realistische langetermijnstappen voor blijvend resultaat kunnen zorgen. Daarmee is dit boek ook uitermate geschikt voor mensen die niet geloven in di√ęten.

Mening Marjon:
Ik kan me wel vinden in de theorie van Ralph Moorman en dat was de drijfveer om dit boek te gaan lezen. Wat een leuk boek! Hans schrijft heel open en met veel zelfspot en humor over zijn manier van leven, zijn confrontatie met zijn leefstijl en zijn aanpak van verandering. Dat laatste uiteraard met behulp van Ralph die in het rood reacties en commentaar geeft over wat Hans schrijft. Ik denk dat iedereen wel iets herkent in Hans, hoe menselijk kunnen we zijn. De tips van Ralph zijn niet heel ingrijpend: we kunnen ze allemaal opvolgen. Maar vooral is het een heel leuk boek om te lezen!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.