Hartendief op pootjes (MacGyver 1)

Auteur: Melinda Metz
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2018
Bladzijden: 320

Over het boek:
Zij is klaar met mannen, maar haar kat is het daar niet mee eens
Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen.
MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet


Mening Marjon:
Een heerlijk feelgood-boek waar deels een kat de hoofdrol speelt: MacGyver, afgekort tot Mac. Hij is vastbesloten zijn baasje Jamie aan de man te brengen en hij heeft de perfecte man ook al gevonden: David. David vindt het moeilijk zijn overleden vrouw Clarissa los te laten en Jamie is te vaak teleurgesteld. Maar Mac laat zich niet uit het veld slaan. Naast dit verhaal zijn er nog de belevenissen van Jamie en David zelf, de bemoeienissen van de buren en wat David betreft ook zijn vriend en diens vrouw. Soms vond ik het een beetje rommelig, maar het is vooral leuk, grappig en ontroerend. Je ziet het gewoon voor je.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.