Heimweeland

Auteur: Kati Naumann
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 400

Over het boek:
Een vergeten stuk Duitsland en een familiegeheim komen samen.
In een zoektocht naar zichzelf zoekt Milla via geotracking naar verloren plaatsen. Midden in het ThĂŒringer Woud stuit ze op een overwoekerd hotel, waar ze een schriftje van een jong meisje vindt. Het herbergt een familiegeheim met wortels in de DDR en uitlopers naar het heden.
Het gebied rond hotel Waldeshöh was onderdeel van het niemandsland tussen de twee Duitslanden, Sperrgebiet. Bezit werd onteigend, bewoners verplaatst. Zo ook de familie Dressels, eigenaar van het hotel. Als ze na de val van de Muur terug willen naar hun geboortegrond, blijkt de DDR het hotel en zijn bewoners al lang vergeten te zijn. Maar Milla krijgt het schriftje en het jonge meisje niet uit haar hoofd


Mening Marjon:
Een bijzonder boek in de zin van dat het zich afspeelt in Sperrgebiet, het verboden niemandsland tussen West- en (voormalig) Oost-Duitsland. Daar staat het hotel van de familie Dressel en ze worden onteigend en uit hun hotel gezet nadat het Sperrgebiet wordt verklaard. Milla vindt de resten van het hotel en vindt een schoolschriftje van Christine en dat maakt dat ze op zoek gaat naar de familie. Er leven nog 2 zussen en 1 broer en ze wordt steeds meer geboeid door wat er ooit is gebeurd. Zijn ze gecompenseerd? Waar is dan dat geld gebleven? Het boek vertelt in het verleden en heden en wordt steeds boeiender. Karakters zijn heel goed uitgewerkt en er wordt levendig geschreven, waardoor je er bijna bij bent. Prachtige literaire roman, een absolute aanrader.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.