Helemaal het einde

 

Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2017
Bladzijden: 480

Over het boek:
Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland.
De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-‘n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger


Mening Marjon:
Ik vind het een verrassend boek. Ik had iets luchtigers verwacht maar het is helemaal niet zo luchtig en dat bedoel ik positief. Het boek gaat best de diepte in. Het verhaal bestaat uit twee lijnen: de dagboeken van Arno die teruggaan naar zijn jeugd en het verhaal in het heden van Roxy. Roxy heeft tien jaar lang het leven van een gevierde zangeres van een rockband geleefd en als alles misgaat belandt ze weer op de boerderij van haar ouders. Ze heeft haar familie en andere dierbaren al die jaren genegeerd en heeft geen idee wat er in hun leven speelt. Ze probeert zich er weer in te passen maar ze is zelf ook veranderd. En ze kan haar problemen niet ontlopen. Dan is er ook nog dat grote geheim dat ze met zich meedraagt. En wat betekent IMU? Je blijft lezen, komt ook genoeg humor tegen, zoals we van Lisette Jonkman gewend zijn en je vliegt door het boek heen. Wat een aanrader dit boek!

*****

Mening Natasja:
Roxy heeft het helemaal gemaakt, ze is een bekende rockster, heeft alles wat ze maar kan wensen, totdat haar beste vriendin er ineens niet meer is.
Het enige wat haar nog wat rust geeft is drugs en seks.
Totdat het echt niet zo verder gaat, neemt haar baas het besluit voor haar, ze moet terug naar haar ouders.
Het verhaal was erg indrukwekkend en laat maar weer eens zien wat drugs met je doet.
Erg aangrijpend om te zien waar niet alleen Roxy maar ook haar familie en vrienden mee te maken krijgen.
Veel leuke stukjes maar ook diepgang en verdriet, en onopgeloste geheimen.
Dit verhaal is zeker de moeite waard om te lezen, de wijze lessen van het leven.

****

Marjon en Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.