Het appartement aan Central Park

Auteur: Fiona David
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2018
Bladzijden: 393

Over het boek:
‘Het appartement aan Central Park’ van Fiona Davis begint in New York, 1884. De ongehuwde Sara Smythe krijgt de kans van haar leven als ze door architect Theodore Camden wordt gevraagd om conciĂ«rge te worden van het pas opgeleverde Dakotagebouw. Sara neemt de baan aan, maar wordt verliefd op Theo. In 1985 is binnenhuisarchitecte Bailey Camden net uit een afkickkliniek ontslagen, ze is werkloos en heeft geen dak boven haar hoofd. Haar grootvader was een beschermeling van Theodore Camden, maar omdat een bloedband ontbreekt kan ze geen aanspraak maken op het familiefortuin. Haar ‘nicht’ Melinda is wĂ©l een directe afstammeling. Wanneer Melinda Bailey een klus aanbiedt om haar appartement in het Dakota te renoveren, grijpt ze die met beide handen aan.
Het Dakotagebouw heeft al snel geen geheimen meer voor haar en Bailey doet een paar ontdekkingen met verregaande gevolgen…
‘Het appartement aan Central Park’ van Fiona Davis is een meeslepende roman over de dunne lijn tussen liefde en obsessie, succes en verval, passie en waanzin.

Mening Marjon:
Van het begin af aan is het duidelijk dat er een groot mysterie in het verhaal is en weten wat dat is doet je geboeid verder lezen. Maar ook het verhaal zelf is prettig verteld en de moeite waard. Er zijn twee verhaallijnen: een in 1884 en een in 1985, beiden in New York met het Dakota-gebouw in de hoofdrol. De auteur heeft fictie en non-fictie door elkaar gebruikt en dat heeft ze goed gedaan. Geregeld probeerde ik iets te achterhalen. De geschiedenis van Dakota is boeiend genoeg. Maar het draait natuurlijk vooral om de Britse Sara in 1884 en de Amerikaanse Bailey. Wat hebben ze met elkaar te maken? En hebben Melinda en haar broer wel iets met dat verleden te maken? Het boek leest heerlijk weg, is spannend en de moeite waard. Kleine kanttekening: sommige verhaallijnen sprongen opeens de andere kant op, waardoor je het gevoel kreeg een hoofdstuk overgeslagen te hebben. Dat is toch een half sterretje minder, maar ik rond naar boven af 😉.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.