Het boek van jou en mij

Auteur: Fionnuala Kearny
Uitgever: Xander Uitgevers
Jaar: 2019
Bladzijden: 368

Over het boek:
Vanaf het moment dat hun ogen elkaar kruisen op een huisfeestje, zijn Erin en Dom meant to be.
Op hun huwelijksfeest krijgen ze van Erins vader een notitieboekje, waarin ze alles kunnen opschrijven wat ze niet tegen elkaar durven te zeggen. Het dolverliefde stel weet echter zeker dat ze het nooit nodig zullen hebben.
Vol overgave beginnen ze aan hun leven samen, maar een noodlottig ongeluk drijft de twee uit elkaar. Dan wordt het boekje alsnog onder het stof vandaan gehaald en vullen de pagina’s zich met even eerlijke als hartverscheurende woorden.
‘Het boek van jou en mij’ is een onvergetelijk liefdesdrama over twee geweldige mensen die dapper aan de liefde beginnen en aan den lijve ondervinden wat er wordt bedoeld met in voor- en tegenspoed.

Mening Clasien
Communiceren via een notitieboekje, er in schrijven over gebeurtenissen die je liever niet persoonlijk aan je man/vrouw vertelt.
Het schrijven van brieven aan elkaar over verdriet, gevoelens en geheimen.

Erin en Dom hebben een liefdevol huwelijk, een prachtige dochter, alles wat voor geluk staat.
Dan gebeurt er iets vreselijks, glijdt Erin in een diep gat, maar samen overleven ze.
Wanneer een geheim geschreven, gelezen wordt slaat de crisis toe.
Toch blijkt Dom schrijven aan Erin om zo zijn gevoelens voor haar vast te leggen.

De titel past perfect bij de inhoud van het boek, korte hoofdstukken maken het makkelijk leesbaar.

****

Mening Marjon:
Een boek met een prachtig verhaal en een mooie grote liefde tussen Dom en Erin. Ze leven samen maar vinden veel tegenslagen op hun pad. Er zijn verliezen, er is depressie, er zijn leugens en financiële problemen. En als alles een beetje rustig is, komt er weer een groot drama in hun leven. Ze zijn neergezet als echte mensen, met al hun emoties, mooie kanten en minder mooie kanten. Maar ik vind het boek zelf wel heel rommelig. Er is een nu en een toen en er zijn stukjes die ze in het boek van hem samen schrijven. Het verhaal verliest door de korte hoofdstukken en het heen en weer schieten in de tijd vaart. Het leest niet lekker door. Dat ik het uitlas komt omdat het verhaal zelf heel mooi is.

***

Clasien en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.