Het Brein Body Dieet

Auteur: Sara Gottfried
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 464

Over het boek:
Het dieetboek dat verder gaat dan alle andere dieetboeken: geen symptoombestrijding, maar de oorzaken aanpakken!
Als de connectie tussen je brein en je lichaam niet gezond is, ontwikkel je ontstekingen, kom je aan en word je ziek. En als je lichaam ziek is, denk je niet helder en kan je brein niet optimaal functioneren. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.
Het Brein Body Dieet helpt je om in 40 dagen een gezonde connectie tussen brein en lichaam in gang te zetten. Zo word je gezonder, energieker en val je meer af dan ooit, en dit keer blijvend. Want dat je na een dieet weer aankomt, ligt niet aan terugvallen in oude gewoontes, maar omdat je brein en body niet gezond genoeg zijn. Dit boek helpt je om in de juiste verhoudingen te eten, zonder dat je voedingsgroepen hoeft uit te sluiten. Je nieuwe levensstijl, ontspanning en slaap doen de rest.

Mening Marjon:
Dit boek is een eye-opener. Het zegt wel vooral bedoeld te zijn om af te vallen, maar het is bedoeld om alle vrouwen (en eventueel mannen) af te helpen van al die klachten die veel voorkomen, vooral naarmate je ouder wordt, waaronder dementie. Het vertelt hoe de samenhang tussen lichaam en geest is, hoe toxinen ons kunnen beschadigen, wat voeding doet, wat stress doet en wat slaapproblemen doen. Sara vertelt het op een luchtige manier, wel vaak ‘moeilijke’ woorden gebruikend, maar boeiend genoeg om er in verder te lezen. Iedereen zou dit boeiende boek moeten lezen. Achterin staan recepten – voor elk wat wils.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

Marjon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.