Het buitenhuis

Auteur: Katie Fforde
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 320

Over het boek:
Ook zo’n zin in de lente? Neem een voorschot met de nieuwe Katie Fforde!

Heerlijke feelgood in de altijd prachtige omgeving van het Engelse platteland.

Fran droomt er al haar hele leven van op een boerderij te werken en nu lijkt die droom werkelijkheid te worden! Een ver familielid vraagt haar of ze het leuk zou vinden een jaar lang te proberen haar moeilijk lopende boerenbedrijf weer op de rit te krijgen. Als de boerderij aan het einde van dat jaar weer goed draait, zal Fran later als haar oud-tante overlijdt alles erven.

Fran zegt met volle overtuiging ja, maar in haar enthousiasme vergeet ze twee dingen: 1. ze weet letterlijk niets van het boerenbedrijf, en 2. ze is bang voor koeien. Gelukkig krijgt ze hulp, onder andere van de aantrekkelijke Anthony, haar rijke buurman. Maar is hij geïnteresseerd in Fran
 of in het land dat bij de boerderij hoort?

Mening Marjon:
Wat een heerlijke Katie Fforde is dit. Vanaf bladzijde 1 ga je van Fran, de hoofdrolspeelster houden. Ze gaat misschien de boerderij van een ver familielid (Amy) erven en krijgt van diegene de kans het een jaar uit te proberen. Ze is kokkin van beroep en weet niets van een veehouderij maar ze wordt al gauw verliefd op de plek en gaat om Amy geven. Natuurlijk loopt het niet allemaal even soepeltjes, maar Fran is al gauw geliefd en krijgt steun aan alle kanten. Het boek leest heel prettig weg, je waant je ook op de boerderij. De sfeerbeschrijvingen voegen genoeg toe. Aanrader.

*****

Marjon.

2 gedachten over “Het buitenhuis”

    1. Ik las hem ook in februari hihihi. Ja, heerlijk boek! Ik vind Katie Fforde toch veel leuke boeken hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.