Het edele brein van het zwijn

Auteur: Matt Whyman
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 160

Over het boek:
Vies, dik, lekker op de barbecue… Het is duidelijk: biggen, varkens en zwijnen zijn niet de meest glorieuze leden van het dierenrijk. En toch zijn varkens buitengewoon slim en sociaal. Ze houden van spelen, ze zijn lief en nieuwsgierig en ongelooflijk eigenwijs. Hoog tijd dus om te ontdekken wat ze Ă©cht in hun mars hebben.
In ‘Het edele brein van een zwijn’ gaat Matt Whyman, varkensliefhebber pur sang, op zoek naar het ware verhaal van het varken: van hun evolutie, gedrag en communicatie tot vriendschap, loyaliteit en gebroken harten. Boordevol fascinerende onderzoeksresultaten en grappige anekdotes: Het edele brein van een zwijn is een heerlijke ode aan misschien wel de slimste underdog in het dierenrijk.

Mening Marjon:
Varkens zijn leuk en wilde zwijnen fascinerend. Tenminste, zo is het voor mij. En dit boek heeft het bevestigd. De auteur neemt met zijn vrouw twee mini-varkens in huis zonder enige kennis van deze dieren. De varkens blijken allesbehalve mini en ook totaal niet geschikt als huisdier – zoals geen een varken is. Uiteindelijk wordt de tuin opgeofferd om Roxi en Butch de ruimte te geven die ze verdienen en nodig hebben. De auteur wint intussen informatie in over varkens. En over dat alles heeft hij dit boek geschreven. Het is grappig en informatief en soms een heel klein beetje saai. Maar het is nog steeds een aanrader.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.