Het eiland van duizend bronnen (Caraïben 1) *****

heteilandvan1000bronnen

 

Auteur: Sarah Lark
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2014
Bladzijden: 560

Samenvatting
‘Het eiland van duizend bronnen’ is een meeslepend verhaal over een jonge vrouw die wordt geconfronteerd met liefde, verraad, en de gevolgen van haar eigen keuzes.
Londen, 1732. Na de dood van haar grote liefde sluit Nora een verstandshuwelijk met Elias, de al wat oudere eigenaar van een suikerrietplantage op Jamaica, en verruilt Engeland voor het Caraïbisch gebied. Maar haar nieuwe leven brengt Nora niet het geluk en de rust waar ze naar op zoek was.
De manier waarop de slaven door eigenaars en slavendrijvers behandeld worden wekt haar afschuw, en ze neemt zich voor dat zelf anders aan te pakken. Tot haar verrassing en plezier wordt ze daarin gesteund door haar stiefzoon Doug, die echter andere beweegredenen heeft dan ze vermoedt. Zijn bewondering voor haar plannen heeft namelijk meer met zijn gevoelens voor haar te maken, en minder met de situatie van de slaven.
De onderhuidse spanningen op de plantages leiden tot een crisis waarbij Nora in één klap alles dreigt te verliezen – zelfs haar leven…

Mening Clasien *****
Het is lang geleden dat ik zo’n dikke pil gelezen heb, maar ik heb er geen moment spijt van. Wat een geweldig mooi geschreven meeslepend verhaal. Het begint in 1729 in Londen waar Nora op 17 jarige leeftijd haar geliefde verliest. Ontroostbaar trouwt ze met een suikerrietplantage eigenaar uit Jamaica, om zo haar meisjesdroom en die van Simon uit te laten komen. Eenmaal daar wordt ze geconfronteerd met de slavernij en alle wreedheden. Ze komt in opstand tegen deze onmenselijke behandelingen. Wanneer de plantage overvallen wordt door vrije slaven komt Nora in een nederzettingterecht van deze terecht als enige blanken.
Dit boek is een liefdesverhaal, maar er wordt niet geschuwd om de harde werkelijkheid rond de slavernij te vermelden.

Mening Natasja *****
Dit boek was dik ………maar wel de moeite waard om te lezen, ik vond het erg mooi heftig en hard maar zeker eentje die je niet snel uit je hoofd kan zetten. Soms werd het me te heftig en moest ik het boek even aan de kant leggen, maar je wilt er snel weer in verder omdat het je zo aantrekt. Je zag het ook daadwerkelijk allemaal zo afspelen of je naar een film zat te kijken. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Aanrader.

Mening Marjon *****
Wat een prachtig maar ook heftig boek. De lezer wordt niet gespaard en de gruwelijke details van hoe het er in de 18e eeuw aan toeging op Jamaicaanse plantages worden uitgebreid beschreven. Er werden slaven uit Afrika verscheept en deze moesten werken op de suikerrietplantages. Ik wist daar weinig van, maar nu des te meer. Je volgt de Britse Nora die door haar huwelijk op Jamaica terecht komt. Ze is neergezet als een sterke vrouw en even sterke principes. Dat maakt haar echt en je gaat echt van haar houden. Daarnaast is het verhaal aan een geregen door historische interessante feiten. Soms waan je je echt daar. En natuurlijk leest het boek heerlijk weg, Sarah Lark heeft een prettige schrijfstijl. Een aanrader!

Clasien, Natasja en Marjon.

5 gedachten aan “Het eiland van duizend bronnen (Caraïben 1) *****”

 1. Het is lang geleden dat ik zo’n dikke pil gelezen heb, maar ik heb er geen moment spijt van. Wat een geweldig mooi geschreven meeslepend verhaal. Het begint in 1729 in Londen waar Nora op 17 jarige leeftijd haar geliefde verliest. Ontroostbaar trouwt ze met een suikerrietplantage eigenaar uit Jamaica, om zo haar meisjesdroom en die van Simon uit te laten komen. Eenmaal daar wordt ze geconfronteerd met de slavernij en alle wreedheden. Ze komt in opstand tegen deze onmenselijke behandelingen. Wanneer de plantage overvallen wordt door vrije slaven komt Nora in een nederzettingterecht van deze terecht als enige blanken.
  Dit boek is een liefdesverhaal, maar er wordt niet geschuwd om de harde werkelijkheid rond de slavernij te vermelden.

  Ik kan niet wachten op deel twee van deze trilogie.
  Dochter van de mangroven waar dit verhaal verder gaat in 1753 op de Kaaimaneilanden.

  4 reacties

  LINDA JANSMA 16 mei 2014, om 13:03
  Ik zag ‘m vanmorgen bij de Bruna liggen… heb ‘m meteen gekocht.
  Dan maar niet wachten tot het e-book. Ik haal mijn bookseat wel
  tevoorschijn 🙂

  LINDA JANSMA 10 mei 2014, om 18:28
  Nou, het begint bij mij nu ook wel een beetje te kriebelen. Ik weet
  niet of ik wel ga wachten op het e-book 🙂

  CLAS 10 mei 2014, om 15:06
  Ik lees dikke pillen ook liever op de reader en misschien komt het
  ebook nog. Maar ik kon niet wachten…..

  LINDA JANSMA 10 mei 2014, om 11:33
  Dat klinkt als een prachtig verhaal! Heb meteen even gekeken, maar
  het is er niet als ebook. Dat vind ik bij hele dikke boeken altijd
  wat prettiger lezen. Maar misschien moet ik voor deze dan maar een
  uitzondering maken 🙂

 2. Reactie van Natasje, ook 5*
  Dit boek was dik ………maar wel de moeite waard om te lezen,ik vond het erg mooi heftig en hard maar zeker eentje die je niet snel uit je hoofd kan zetten.Soms werd het me te heftig en moest ik het boek even aan de kant leggen ,maar je wilt er snel weer in verder omdat het je zo aantrekt.Je zag het ook daadwerkelijk allemaal zo afspelen of je naar een film zat te kijken.Ik ben benieuwd naar het vervolg.Aanrader

  1. Clasien, dank je wel voor je reacties 🙂 🙂 Ik kan me nog herinneren dat jij het als papieren boek had. Ik heb het gekocht zodra het er als eBook was. Vooral zo’n dikke pil leest zo lekker vanaf de reader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.