Het familiegeheim

Auteur: Sarah Lark
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2020
Bladzijden: 528
Over het boek:
Journaliste Stephanie is in Nieuw-Zeeland opgegroeid maar woont al het grootste deel van haar leven in Hamburg. Ze heeft geen enkele herinnering aan de eerste jaren van haar leven of aan haar vader, iets dat haar steeds vreemder voorkomt. De meeste mensen kunnen zich wel Ă­Ă©ts herinneren van hun vroege jeugd, maar in haar geheugen blijft alles donker

Door nieuwsgierigheid gedreven reist ze terug naar het huis van haar jeugd om uit te zoeken wat er is gebeurd. Maar het blijkt al snel dat er een traumatische oorzaak is voor haar onvermogen iets te herinneren. Het is verleidelijk te denken dat het beter is om haar familiegeschiedenis te laten rusten, maar uiteindelijk blijkt haar drang om meer te weten over zichzelf sterker dan haar angst.
Met het dagboek van een Maori-meisje in handen en vergezeld door Weru, een Maori die werkt als leraar, trekt Stephanie door Nieuw-Zeeland om de geheimen van het verleden te ontraadselen en zo een brug te slaan tussen heden en verleden.
Mening Marjon:
Ik struikel altijd over al die Maori-namen, daar heb ik echt heel veel moeite mee. En dat is dan het enige minpunt aan dit boek. Want wat een prachtig boek is dit geworden over een stukje geschiedenis van Nieuw-Zeeland en de oorspronkelijke bewoners. Het verhaal speelt zich ook in het heden af en de twee verhaallijnen zijn met elkaar verweven. Veel emoties, het is af en toe hartverscheurend. Ik vind dat de auteur dit heel goed heeft neergezet. Haar fictieve verhaal is namelijk wel gebaseerd op wat er in die tijd echt gebeurde. Het is een boek dat raakt.
*****
Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.