Het Forest Feast Kookboek

forestfeast

Auteur: Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Jaar: 2014
Bladzijden: 240

Over het boek:
Hét kookboek van de gelijknamige blog! – Prachtig boek met schitterende fotografie en illustraties van de schrijfster zelf – Stap voor stap uitgelegd en gerangschikt naar type gerecht, variërend van voorgerechten en salades tot zoetigheden en cocktails – Gebaseerd op de populaire blog theforestfeast.com van professioneel fotografe Erin Gleeson – 100 verfrissende, vegetarische recepten waar je je hand niet voor omdraait Erin Gleeson besloot in 2011 om het roer om te gooien: ze verruilde haar drukke leven als succesvolle freelance fotograaf in New York voor een heel wat minder hectisch leven in de bossen van Californië. Daar startte ze de blog The Forest Feast, waar ze haar eenvoudige, maar heerlijke vegetarische recepten deelt met de rest van de wereld.

Mening Marjon:
Vanaf het moment dat ik dit kookboek in handen kreeg, was ik verliefd. Alleen al de layout, de prachtige foto’s, de manier waarop de recepten worden weergegeven… Het inspireert elke kok, amateur of professioneel. Maar dan moet een kookboek zich nog waarmaken. En dat doet het.

Forestfeast-voorbeeld

 

De kracht van dit kookboek is dat alle recepten maar heel weinig ingrediënten nodig hebben en ze daarom ook zo simpel te maken zijn. Maar de resultaten zijn groots. Ik heb er inmiddels al zoveel uit klaargemaakt dat ik dit gerust een van mijn favoriete kookboeken kan noemen. Bij elk recept wordt duidelijk uitgelegd hoe je moet snijden, in welke volgorde alles moet plaatsvinden. Het is ongelofelijk simpel, overzichtelijk en doeltreffend. Zelfs iemand die nog nooit heeft gekookt kan deze recepten maken, maar tegelijk kun je er indruk mee maken op je gasten. Uiteraard zijn alle recepten vegetarisch en de meeste recepten zijn ook glutenvrij en suikervrij. Er wordt nadruk gelegd op het grote genieten. Zo is er ook een hoofdstuk met cocktails. Het boek bevat ook nog een leeslint, dat vind ik altijd een extra plus! Dat zouden alle kookboeken moeten hebben. Vaak maak je toch meerdere gerechten uit een boek en dan blader je steeds heen en weer.

Het boek bevat een inleiding en een uitleg over verschillende snijtechnieken. Daarna volgen de hoofdstukken: Hapjes vooraf, Cocktails, Salades, Groentegerechten (waar ook aardappels onder vallen in dit boek) en Zoete gerechten.

Forestfeast-collage3

 

 

En wat maakte ik er zo al uit? Krokante broccoli & blauwe kaas (ik nam Roquefort, rauwmelkse schapenkaas en ik at dit al heel vaak), Laurieraardappelen (met rode aardappelen, rode uien en zoete aardappels), Bietensalade met roze eieren en Courgette-waaiers. Alles werd precies zoals het moest worden, was heel simpel te maken en smaakte verrukkelijk. Ik moet wel zeggen dat ik praktisch alles biologisch eet en dat maakt verschil. Maar ik ben razend enthousiast en dit kookboek gaat ook mee als we gaan kamperen. Juist omdat het zulke eenvoudige recepten zijn, zijn ze makkelijk te maken op de camping. Wat een aanrader (en nog betaalbaar ook)!

*****

Marjon.

 

8 gedachten aan “Het Forest Feast Kookboek”

  1. Een fantastisch kookboek! Ik heb het boek ook in mijn keuken liggen en net wat je zegt, alles is duidelijk en eenvoudig weergegeven en het is alleen al erg leuk om door het boek te bladeren vanwege de mooie en kleurrijke afbeeldingen.
    Dit boek is zeer zeker de vijf sterren waard.

    1. Het is vooral ook zo geschikt voor op de camping vind ik, omdat er weinig ingrediënten per gerecht nodig zijn. 🙂

      1. Dat is waar en de gerechten zijn ook nog eens makkelijk te bereiden. Voor sommige gerechten heb je een oven nodig, maar er blijft nog genoeg over wat zonder oven bereid kan worden. We hebben wel een piepklein oventje bij ons als we met de camper op pad gaan, maar daar past lang niet alles in. Ons oventje is leuk voor ovenbroodjes, stukjes pizza of een kant en klare bak lasagne 🙂

        1. Wij hebben inderdaad ook zo’n oventje, maar wij gebruiken onze Skottelbraai (wij hebben zo’n kleine in de caravan, de Safari) als oven. Als je de deksel er overheen zet, wordt het daar binnen ongeveer 200 graden. Dat werk heel goed!

          1. Dat is een goed idee zo’n kleine Skottelbraai als oven gebruiken. Heb het zojuist aan mijn echtgenoot verteld en nu denken wij erover na om ook zoiets aan te schaffen. Lijkt ons erg handig. Bedankt voor de tip!

            Fijne avond!

          2. Wij hebben ook een normale grote Skottelbraai. Die namen we jaren mee, maar omdat we op gewicht moeten letten in de caravan, hebben we zo’n kleintje gekocht toen ze die uitbrachten. Ik mis die grote wel op de camping hoor. We kookten er zelfs op (zit een pannenrek bij waar 3 pannen op kunnen). Die grote gebruiken we nog vaak in de tuin. We hebben daar in het verleden ook pizza’s en broodjes mee afgebakken.

            Fijne avond!

Laat een antwoord achter aan Elly Koster Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.