Het gefluister van de bladeren

 

Auteur: Sarah MacCoy
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 352

Over het boek:
Hallie Erminie, die eind negentiende eeuw opgroeit in een plantersfamilie in Kentucky, is een wilskrachtige jonge vrouw die Ă©Ă©n grote passie heeft in haar leven: schrijven. Ze is vastbesloten een groot schrijfster te worden en laat zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die bepalen dat een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen. Met het manuscript van haar debuutroman in haar koffer reist ze af naar New York om een uitgever te zoeken. Daar leert ze de journalist Post Wheeler kennen, een overtuigd vrijgezel. Vrij van amoureuze verwachtingen ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap, gebaseerd op wederzijds respect.

Zo begint een spel van aantrekken en afstoten dat tien jaar zal duren en hen naar Europa, alle uithoeken van Amerika en zelfs Japan zal brengen. Steeds weer merken ze dat de aantrekkingskracht tussen hen groeit, maar het lot lijkt hen telkens uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren?

Mening Viv:
Wat een prachtig verhaal weer van Sarah McCoy. We volgen het leven van Hallie Erminie Rives een Amerikaanse uit het Zuidelijke Kentucky. Ze wil graag schrijfster worden en vertrekt naar New York. Hier ontmoet ze de journalist Post Wheeler. Ze worden bevriend en komen elkaar elke keer weer tegen. Ze stoten elkaar af maar er blijft aantrekkingskracht. Het verhaal speelt zich af eind 1800. Een historische roman over Hallie en Post die ook echt hebben bestaan. Soms is het wel erg langdradig daarom krijgt het van mij 4 sterren. Wel heel bijzonder om mee te lezen in de historie waarin vrouwenemancipatie nog niet zo gewoon was. Hallie probeert dit te doorbreken met haar romans.

****

Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.