Het geheim van Montague

hetgeheim van montague

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 351
Jaar: 2012/2015

Over het boek:
Zomer 1958. Een rijke, aristocratische familie geniet in Cornwall van een idyllische vakantie. Hun geluk wordt echter verstoord door een bizar sterfgeval. De tragische gebeurtenis breekt het hart van de jonge Celestria Montague ‚Äď en maakt bovendien een abrupt einde aan haar dromen.

Aangemoedigd door haar grootvader, een flamboyante Amerikaanse misdaadbaron, gaat Celestria op onderzoek uit. En te midden van de sinaasappelboomgaarden, langs de ruige kust van Zuid-Itali√ę, belandt ze in een verwarrend doolhof vol misleidingen. Hier wordt Celestria‚Äôs geloof in haar familie √©n in de liefde zwaar op de proef gesteld‚Ķ

Mening Natasja:
De mysterieuze dood van Monthy laat vele vraagtekens en verdriet achter in de rijke familie. Zijn dochter Celestria laat het hier niet bij zitten en gaat op onderzoek uit. Ze komt in een web van leugens en bedrog terecht en leert ook zichzelf steeds beter kennen.
Als je éénmaal in het verhaal begint kun je niet anders dan heel rustig lezen en opletten wie nou wie is, want er komt een hele familie voorbij. De langzame opbouw heb je dan ook echt nodig om het verhaal goed te kunnen volgen. Maar zodra je in het verhaal zit kom je er niet meer uit en laat het je niet meer los. Je wordt op een dwaalspoor gezet wat het boek steeds aantrekkelijker maakt en je niets liever wil dan doorlezen om de waarheid mee te achterhalen.
Prachtig geschreven weer, zoals alles andere boeken van Santa. En zeker weer verrassend. Aanrader!

*****

Natasja.

2 gedachten aan “Het geheim van Montague”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.