Het geheime leven van een ploetermoeder

Schrijver: Fiona Neill
Uitgever: Bruna
Jaar: 2008
Aantal blz: 355

Over het boek:
Lucy Sweeney is een ploetermoeder: een zeer chaotische thuis-blijf-moeder van drie kinderen, en echtgenote van de systeemfreake architect Tom, ook wel Liefste Met Kort Lontje genoemd. Stapels wasgoed en afwas, ongeordende financiën, ongeopende post, verloren contactlenzen, sleutels en creditcards zijn schering en inslag in huize Sweeney. Terwijl Lucy in alle huishoudelijke chaos probeert te overleven, al weken geen seks met haar man heeft gehad en Robert Bass, een Goddelijke Huisvader, haar aandacht op het schoolplein heeft getrokken, vindt ze het tijd om weer aan zichzelf te denken. De wederzijdse aantrekkingskracht tussen een Lucy en Robert begint als een aangename afleiding. Maar de spanning tussen hen wordt steeds groter. Als daar gedurende het schooljaar de relatiestrubbelingen bij komen van Onwaarschijnlijk Geslaagde Vriendin Emma, Sexy Single Mama Cathy, en Yammie Mammie No. 1 Isobel, wordt ze meegetrokken in een levensechte soap.

Mening Marjon (9 november 2010):
Ik vond het eigenlijk al een heel geploeter om hier doorheen te komen. Ik ben altijd zo’n grensgeval als het gaat om chicklits. De een schiet ik met big smile doorheen en de ander vind ik een hoop ge-OH en moet ik me er echt doorheen worstelen, als ik het al uitkrijg…

Dit boek heeft zijn grappige kanten, ook wat herkenbaarheid. Maar het is vooral erg chaotisch. De hoofdpersoon vertelt in de ik-vorm en de tegenwoordige tijd, maar dwaalt doorlopend af naar het verleden. En dat verleden is ook niet op chronologische volgorde ingepast. Dan gaat het over vorige week, dan over voordat ze ging trouwen, heel verwarrend. Daarom kom je niet lekker in het verhaal en voelt dat lezen echt als ploeteren.

Ik las in andere recensies dat de een het geweldig vindt en de ander ervaart het net als ik. Houd je van chicklits… Dan toch maar proberen. Misschien dat jij het anders ervaart!

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.