Het grofmazige net (Van Veeteren 1)

 

Auteur: Hakan Nesser
Uitgever: Uitgeverij De Geus
Jaar: 2012 (1993)
Bladzijden: 255

Over het boek:
Op zaterdagochtend ontwaakt Janek Mattias Mitter in zijn appartement. De deur van de badkamer zit op slot. Als hij geen geluiden hoort, opent hij de deur van buitenaf. In de badkuip ligt zijn vrouw Eva. Ze is verdronken.
Aan commissaris Van Veeteren verklaart Mitter dat hij zich niets van de voorafgaande nacht kan herinneren. Behalve dat hij en zijn vrouw veel hebben gedronken en de liefde hebben bedreven. Omdat onderzoek verder niets oplevert, blijft Mitter verdachte nummer Ă©Ă©n. Hij wordt schuldig bevonden en opgesloten in een psychiatrische gevangenis. Korte tijd later is er een tweede dode te betreuren.

Mening Marjon (23-4-2012):
Dit is het eerste boek uit de serie met Commissaris Van Veeteren in de hoofdrol en ik ben direct helemaal om. Wat is dat toch met die Scandinavische thriller-schrijvers? Dit boek begint direct bij de moord en sporadisch werpt het een blik op de dader. Verder staan de politiemensen in het spotlicht. Het wisselt elkaar prettig af en je wil alleen maar doorlezen. Uiteindelijk blijkt de oplossing heel simpel, maar is toch iets wat je niet verwacht.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.