Het grote huis (Devereaux saga 1)

Auteur: Erica James
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2019
Bladzijden: 464

Over het boek:
Het is de zomer van 1939 en thrillerschrijfster Romily Temple keert na een promotietour door Europa terug naar Engeland en haar kersverse echtgenoot Jack Deveraux. Maar als Jack onverwacht ernstig ziek wordt en het einde nadert, wordt zijn familie bijeengeroepen – en zijn al volwassen zoons en dochters weten niet van Romily’s bestaan af.

Arthur, Hope, Kit en de geadopteerde Allegra zien in Romily slechts een indringer die uit is op het familiefortuin. Romily is nooit echt een familiemens geweest, maar ze weet wat het betekent voor Jack. Een week lang verblijven ze in het grote huis, dat niet groot genoeg lijkt te zijn om alle ego’s, ruzies en familiegeheimen te herbergen. Het is slechts een week, maar hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn


Mening Marjon:
Een prachtig verhaal over een ontwrichte Britse familie die nog een verlies lijdt en waarvan door de overledene via zijn testament wordt verwacht dat ze allemaal weer een band krijgen. Deze taak wacht zijn weduwe Romily die te maken krijgt met haar koppige stiefkinderen en een nichtje, allemaal met een eigen verhaal, een verleden, verdriet. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt verandert er heel veel. Het is de eerste keer volgens mij dat Erica James zo’n historische roman schrijft en ik vind het boek ver boven al haar andere ook al zulke goede boeken uitsteken. Het was lastig weg te leggen. Je gaat van iedereen houden, karakters zijn goed uitgewerkt. Echt een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.