Het Happiness Project (voorheen: het Geluk Project)

Schrijver: Gretchen Rubin
Uitgever: Artemis & Co
Jaar: 2010
Aantal blz: 271

Over het boek:
Persoonlijk verslag van een zoektocht naar een gelukkiger leven binnen twaalf maanden

Een paar jaar geleden zat ik in de bus en ik vroeg mezelf af: wat wil ik in het leven? Mijn antwoord luidde: ‘Ik wil gewoon gelukkig zijn’ en ik realiseerde me dat ik nooit nadacht over geluk en hoe ik gelukkiger zou kunnen worden. Op dat moment zag ik twee dingen: ik was niet zo gelukkig als ik zou kunnen zijn, Ă©n mijn leven zou niet veranderen tenzij ik het zelf veranderde. Ik besloot me een jaar lang te wijden aan geluk.

Het Geluk Project is een persoonlijk verslag van Rubins pogingen om binnen een jaar een gelukkiger mens te worden. Zij leest een groot aantal boeken over geluk en besluit dat ze op 1 januari begint met haar persoonlijke Geluk Project. Iedere maand zal ze proberen in een bepaald opzicht gelukkiger te worden om een jaar later te kijken of haar Geluk Project geslaagd is. Januari staat in het teken van energieker in het leven staan, in februari is Rubins relatie aan de beurt, in maart het werk, in juni vriendschap et cetera. Ieder aspect van het moderne vrouwenleven passeert de revue en Rubin laat zien hoe kleine veranderingen in gedrag en gedachten je gelukkiger kunnen maken. Uiteindelijk hoopt Rubin in december antwoord te kunnen geven op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?

Mening Marjon (7 augustus 2010):
Dit is natuurlijk een geweldig boek en iedereen zou het moeten lezen. Het werkt uitermate inspirerend en motiverend, dat zonder meer. Je gaat heel anders tegen de dagelijkse gang van je leven aankijken en je hebt meer in de hand dan je beseft, ondanks pijn, tegenslagen, ondanks het feit dat het leven totaal niet is, zoals jij wilde of verwachtte. Jammer dat het boek doorspekt is met zinnen die beginnen als: ‘Uit onderzoek blijkt…’ en dat er amper humor in zit. Ik denk dat het iets toegankelijker had gemaakt.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.