Het harde werken dat lezen heet ;-)

niccifrenchEen aantal jaren heb ik niet gelezen en toen ik er weer behoefte aan kreeg, lukte me het niet het juiste boek te vinden. Iemand gaf mij een boek van een nieuw schrijversduo: Nicci French. Ik was verloren. Ik las zelfs door terwijl ik aan het stofzuigen was. Daarna kwam Agatha Christie op mijn pad en die verslond ik zo’n beetje met huid en haar. En toen besefte ik dat het tijd werd om iets anders te lezen dan alleen romans. De thrillers deden hun intrede in mijn leeswereld. En daar kon ik me helemaal in verliezen. Jarenlang las ik alleen maar thrillers en het kon me niet gruwelijk genoeg zijn. Dat zet vraagtekens, want ik moet zulke verhalen echt niet op tv zien, want dan doe ik geen oog meer dicht. Maar opeens was ik het zat. ACBepaalde schrijvers bleven (zoals Loes den Hollander, Karin Slaughter en Tess Gerritsen), maar de meeste thrillers gingen me opeens tegenstaan. Ik moet eerlijk toegeven dat dat gelijk opging met grote zorgen bij mijn ouders, zorgen die jarenlang aanhielden. Er was al genoeg ellende in het echte leven en ik zakte af naar romans. En daar hang ik nog. Maar steeds vaker merk ik dat een roman, die door iedereen bejubeld wordt, mij niet pakt. Misschien moet je weer eens een thriller lezen, zei een goede vriend. Ik hik er nog wat tegenaan en vond een middenweg:

nieuwbegin
klik voor meer info

Dat leest heerlijk weg. Misschien heb ik inderdaad wat meer pit nodig in de boeken die ik lees, moet ik meer gaan afwisselen. Na dit boek zou ik de boeken, van J.D. Robb kunnen proberen, het pseudoniem van … inderdaad: Nora Roberts. We gaan het meemaken. Er staan nog ladingen prachtige romans op mijn leeslijst en er zijn stapels boeken hier. En dan koop ik ook nog geregeld een eBook, want je bent verslaafd of niet. Hoe dan ook; wie denkt dat het uitzoeken van boek simpel is, heeft het mis. We hebben er bijna een dagtaak aan. 🙂

Fijne dag!

Marjon.

2 gedachten over “Het harde werken dat lezen heet ;-)”

  1. Ik kan me eigen er heel goed iets bij voorstellen,maar inderdaad soms moet je afwisselen,dit lijkt me ook een erg goed boek dus wie weet :).
    Ik lees ook in de winter maanden een stuk meer omdat ik in de zomer vaak andere dingen ga doen ,maar alles op zijn tijd hoor.

    1. Dat ga ik nu zeker (weer) doen: afwisselen. Van alleen romans word je ook wat flauw op den duur. Ik lees het hele jaar wel in hetzelfde tempo door, maar door dingen om me heen kan het wel een paar weken minder zijn. Maar ik laat geen dingen omdat ik persĂ© ‘moet’ lezen. Ik voel me alleen ‘raar’ als ik geen boek naast me heb liggen. Ik moet altijd elk moment een boek kunnen oppakken om verder te lezen. Dat heet verslaving haha 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.