Het hart van een vrouw ****

hethartvaneenvrouw

Auteur: Cathy Kelly
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2014
Bladzijden: 400

Samenvatting:
Michael en Katy gaan trouwen Рbeide families en alle vrienden in de Ierse stad Bridgefort kijken opgewonden uit naar het feest. Maar er zijn drie vrouwen die worstelen met verborgen gevoelens. Leila, Katys beste vriendin, heeft een succesvolle muziekcarrière. Met haar zelfverzekerde uitstraling probeert ze haar stukgelopen huwelijk te vergeten. Grace, Michaels moeder, is al vijftien jaar gescheiden. Toch twijfelt ze nog steeds over de beslissingen die ze destijds heeft genomen. En Vonnie, eigenaresse van Natural Cake, stort zich met hart en ziel op de bruidstaart om zo haar eigen verdriet achter zich te laten en haar nieuwe relatie een kans te geven voor zichzelf maar ook voor haar jonge zoon. Met haar opmerkzame en warme blik beschrijft Cathy Kelly de levens van drie moderne vrouwen. Haar roman over vriendschap, relaties en hartsgeheimen, in een altijd fascinerende Ierse setting, sprankelt en inspireert.

Mening:
Een heerlijk en vooral ook gezellig boek met verschillende verhaallijnen die allemaal naar een bruiloft toe lopen. Vele onderwerpen komen aan bod; het heeft allemaal met liefde te maken, behalve de beginnende anorexia. Ondanks de serieuze onderwerpen gaat het verhaal niet erg diep maar het is ook niet te oppervlakkig; het is precies goed om er een heerlijk boek van te maken. Een kanttekening: je moet je aandacht erbij houden omdat er erg veel personen in voorkomen. Ik was af en toe aan het puzzelen wie wie was en wat ze ook alweer van elkaar waren. Maar toch: aanrader!

****

Marjon.

 

 

4 gedachten aan “Het hart van een vrouw ****”

  1. Mmmm klinkt wel leuk heb al haar boeken tot nu toe op de plank staan dus deze komt ook op mijn lijstje

    Jolanda

  2. Ook voor mij 4****
    Zoals ook in haar andere boeken zitten ook hier erg veel namen in, ik was zo wijs om van te voren de hoofd personen even op een briefje naast me te leggen wel zo makkelijk. Als je eenmaal de personen allemaal leert kennen en weet wat ze allemaal voor geheimen en verdriet hebben leest het verhaal heerlijk weg. Eigenlijk krijg je zo vele verhalen in één boek, heerlijk toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.