Het hele leven in één keer

Auteur: Keith Stuart
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 416

Over het boek:
Tom, alleenstaand vader, is theatermaker bij een noodlijdend theater in de Engelse stad Somerset. Zijn dochter Hannah heeft een hartspierziekte en zal niet oud worden. Ieder jaar voert het kleurrijke theatergezelschap een verjaardagsstuk voor haar op. Ze slaan geen jaar over, omdat iedere dag haar laatste kan zijn.
Nu Hannah de volwassenheid nadert, komt die dag steeds dichterbij. Maar hoewel haar gezondheid achteruitgaat, wil ze ook gewoon puber zijn: lachen om haar vaders mislukte internetdates, uitgaan met haar eerste vriendje, stripboeken lezen. Bovendien heeft zij zo haar eigen ideeën over hoe ze haar vader en zijn theater kan redden…
Het hele leven in één keer is een schitterende roman over de onvoorwaardelijke band tussen vader en dochter, vreugde vinden in het alledaagse en de kracht van verhalen.

Mening Marjon:
Keith Stuart heeft het weer gedaan: de lezer meeslepen in een drama dat zwaar is, zonder dat het zwaar voelt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hannah en haar vader Tom. Hannah’s moeder is vertrokken toen Hannah zes jaar was en vlak daarna werd bij Hannah een ernstige hartafwijking geconstateerd. Tom en Hannah – inmiddels 15 jaar – vertellen om en om in de eerste persoon over hun leven dat door haar ziekte anders verloopt. Maar er gebeurt meer in het verhaal: het theater waar Tom directeur van is speelt een grote rol en zelfs het verhaal van de mensen die bij dat theater betrokken zijn doet mee. Je blijft maar doorlezen, het verhaal raakt je, doet je vaak glimlachen maar ook soms een traan wegpinken. Prachtig waardevol verhaal. Wat een aanrader.

*****

Ik ontving het boek van de uitgever waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.