Het hotel aan het einde van de wereld

hethotelaanhet

Auteur: Nina
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
april 2015
320 pagina’s

Over het boek:
Roman vol joie de vivre in een betoverend Frans landschap.
Weg met mij! Dat is Mariannes liefste wens wanneer ze zich in Parijs in de Seine stort. Maar het lot beslist anders: ze wordt gered.
Marianne, die geen woord Frans spreekt, vlucht weg van haar liefdeloze man en komt terecht in een klein dorpje in Bretagne. Daar, in het plaatselijke hotel, lijkt men haar gek genoeg al te verwachten.
Is dit hotel aan het einde van de wereld, met al die bijzondere mensen, werkelijk de plek die altijd al bedoeld is geweest voor Marianne?

Mening:
Het is fantastisch Marianne te volgen in haar vlucht van haar man en slechte huwelijk om haar daarna te zien groeien en opbloeien. Je vergeet af en toe dat ze al 60 is; ze wordt neergezet als een jonge vrouw. Het boek speelt zich af in Bretagne en er wordt veel nadruk gelegd op de Keltische cultuur die daar nog erg heerst. Het boek is dan ook sfeervol geschreven. Het gaat uiteindelijk niet alleen over Marianne maar ook over de andere bewoners van het dorp. Toch vond ik het af en toe rommelig; teveel mensen, te vaak van de hak op de tak. Het is een boek waar je je aandacht bij moet houden.

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.