Het huis op de klif

 

Auteur: Felicity Hayes-McCoy
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2018
Bladzijden: 336

Over het boek:
“Het huis op de klif’ (“The Library at the Edge of the World’) van Felicity Hayes-McCoy is een roman in de traditie van Maeve Binchy en Erica James. Herkenbaar voor alle “sandwich’-vrouwen, die net als Hanna voor Ă©n hun (bijna volwassen) kinderen Ă©n hun ouder wordende ouders zorgen.

Hanna Casey werkt als bibliothecaresse in het Ierse kustdorp Finfarran – dat wil zeggen, ze rijdt de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen hier aan het eind van de wereld. Terwijl haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder Mary steeds eigenaardiger wordt, besluit Hanna dat het tijd wordt om haar eigen leven op de rit te krijgen. Maar als de bibliotheek dreigt te sluiten, wordt Hanna tegen wil en dank de spil van het conflict tussen dorpsbewoners en gemeente.

Mening Marjon:
Een verhaal dat zich afspeelt op een fictief Iers schiereiland. Het wordt echter zo levendig verteld dat je de neiging hebt online naar het bewuste eiland te zoeken.
Hanna komt na haar scheiding weer terug op het eiland, gaat er als het hoofd van de bibliotheek werken en woont bij haar moeder in. Ze is in de 40 en lijkt in te dutten, laat zich op haar kop zitten door haar moeder en haar ex-man en straalt niet bepaald een gelukkig persoon uit. Maar dan gebeurt er van alles: ze erft een huis en de bibliotheek wordt met sluiting bedreigd. Dan ontstaat er een rollercoaster van gebeurtenissen, het een leidt tot het ander.
Het verhaal zit goed in elkaar, heeft ook een serieus tintje maar toch komt het niet helemaal uit de verf, karakters zijn niet zo uitgewerkt. Wat wel een plus is is dat de sfeer van het eiland goed wordt aangegeven, de verschillende bewoners worden realistisch neergezet en Hanna ontvangt veel wijsheid op haar pad. Daarom toch 4 sterren.

****

Marjon.

EĂ©n gedachte over “Het huis op de klif”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.