Het huis van je dromen

 

Auteur: Veronica Henry
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 352
Jaar: 2018

Over het boek:
Zou jij je droomhuis herkennen als je er recht voor stond?

Hunter’s Moon is het perfecte huis in de meest schilderachtige omgeving die iemand zich maar zou kunnen wensen: in een dal naast een riviertje in de mooie, heuvelachtige streek de Cotswolds. Vijftig jaar lang werd het bewoond door de familie Willoughby, maar door onvoorziene omstandigheden moeten er nu nieuwe eigenaren voor worden gezocht.

Belinda Baxter, de makelaar die het voormalige jachthuis onder haar hoede heeft, voelt zich tot diep in haar ziel aangetrokken tot het prachtige gebouw, en ze wil er heel graag het perfecte gezin voor vinden. Maar als door de verkoop oude geheimen aan het licht komen en Belinda wordt geconfronteerd met een dramatische geschiedenis over een familie die verscheurd wordt door meningsverschillen, zal ze ook eindelijk haar eigen verleden en haar gebroken hart onder ogen moeten zien


Mening Natasja:
Als Belinda betrokken raakt bij het huis van Hunter’s Moon, krijg je niet alleen een kijkje in het prachtige huis maar ook in het leven van Sally en Alexander. Je gaat mee terug in de tijd, hoe deze geweldige mensen elkaar ontmoet hebben, en welke rol het huis in deze aparte familie heeft gespeeld.
Een sfeervol boek met mooie beschrijvingen over de prachtige huizen, het is of je er zelf bij bent. Maar ook het chaotische leven van deze familie zal je helemaal omarmen.
Als je in Belinda’s leven terug gaat zul je zien dat ook zij het nodige al heeft moeten doorstaan. Zal ook hier de liefde overwinnen?
Dit liefdevolle verhaal geef ik daarom zeker dikke 4 sterren.

****

Mening Marjon:
Een heerlijk boek waarbij je wegdroomt bij het huis Hunter’s Moon, totdat je leest wat daar allemaal is gebeurd in 1967. De hoofdrol in dan weggelegd voor Sally die in eerste instantie als huishoudster is aangenomen maar uiteindelijk het hele gezin draaiende houdt. In het heden speelt Belinda de hoofdrol. Belinda is makelaar en wordt gevraagd Hunter’s Moon te verkopen. De reden daarachter is een hele verdrietige. Belinda zelf heeft ook het een en ander meegemaakt en wordt daar weer mee geconfronteerd. Maar het tij kan keren. Wordt Hunter’s Moon gered?
Het boek leest heerlijk weg. Het karakter van Belinda is heel goed uitgewerkt, maar dat van de andere hoofdrolspelers blijft een beetje aan de oppervlakte hangen. Soms lijkt het boek echt de diepte in te duiken, dan is het weer een beetje oppervlakkig. Maar het is zeker een mooie feelgood roman die de moeite waard is.

****

Natasja en Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.