Het laatste offer

Schrijver: Simone van der Vlugt
Uitgever: Anthos
Jaar: 2007
Aantal blz: 311

Over het boek:
In Het laatste offer zullen een vermiste archeoloog, een belangrijke archeologische ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn.
De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat is zijn functie? Waar is hij gebleven?

Mening Marjon (4 januari 2009):
Als je met dit boek een gewone thriller verwacht in de stijl van Simone’s andere boeken, kom je bedrogen uit. Het mist heel veel spanning, op het einde na, terwijl je dan al lang weet hoe de zaak in elkaar steekt. Als je loslaat wat je al kent aan boeken van haar, is dit best een goed boek. Het geeft veel archeologische kennis en wetenswaardigheden en ik vond ze allemaal erg interessant. Haar prettige manier van schrijven speelt natuurlijk ook een rol. En ook al zaten er hier en daar wat langdradige stukjes bij, het las lekker door. Het linkt een beetje naar de stijl van de Da Vinci Code, maar het haalt dat niveau niet. Desalniettemin is het een goed boek.

****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.