Het land van belofte (Kiward-Station 1)

landvanbelofte

Ook digitaal verkrijgbaar

Auteur Sarah Lark
Uitgever De Kern
Jaar 2012
Aantal bladzijden 633
ISBN 9789032513443

Korte samenvatting
Londen, 1852. Twee vrouwen, de adellijke Gwyneira en de jonge gouvernante Helen, gaan aan boord van een schip dat hen naar Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen. Gwyneira zal trouwen met de zoon van een rijke landeigenaar, de erfgenaam van een grote schapenboer-derij. Maar waarom heeft haar vader toegestemd in een huwelijk met een man die niet van hoge adel is? Helen heeft zich na een briefwisseling verloofd met een Nieuw-Zeelandse boer, maar de man die ze ontmoet lijkt in niets op het beeld dat ze zich had gevormd uit zijn brieven…
Als blijkt dat hun nieuwe echtgenoten verwikkeld zijn in een zich al jaren voortslepende vete, besluiten de twee vrouwen hun vriendschap geheim te houden – een vriendschap die het lot van drie generaties zal bepalen.
Het land van belofte is een meeslepende roman over de lotgevallen van twee families die onverbrekelijk verbonden blijken.

Mening
Ik trok al een tijdje naar dit boek, maar de gedachte dat het misschien veel te zoet en te romantisch was, hield me tegen. Toch hoorde en las ik zulke goede beoordelingen over dit boek, dat ik overstag gegaan ben. Het papieren boek is me te dik en dus te lastig; ik kocht het digitaal. En ik werd er totaal door gegrepen. Ja, het is romantisch, maar wel realistisch. En zoet is het al helemaal niet. Het is een prachtig relaas van hoe het er toen aan toeging in Nieuw-Zeeland.
Dit boek is trouwens heel goed te vergelijken met de serie van drie van Tamara McKinley over Australië: Het land achter de horizon, De verre kolonie en De erfgenamen van het land.
Het tweede deel van de serie van Sarah Lark is inmiddels ook al verschenen: Het lied van de wolken. En ik heb van een bezoekster hier begrepen dat er in oktober een derde deel uitkomt.

Aantal sterren (maximaal 5) *****

Marjon.

26 gedachten aan “Het land van belofte (Kiward-Station 1)”

  1. Hihi Manuela,

   Hihihi, dat is wel heel erg… Dan zijn lente en zomer weer voorbij, stel je voor. Maar ik begrijp wat je bedoelt! Gelukkig heb ik het tweede boek nog tegoed. Het is er inmiddels digitaal. 🙂

 1. Hoi Marjon

  Oke gelukkig dat is wel fijn dat ie nu ook als ebook er is. Ben zelf nog steeds bezig in Hart en Ziel maar na de eerste 2 hoofdstukken lees je er wel wat sneller doorheen. Maar er komen wel veel personages invoor dat je soms even moet nadenken.

  1. Hihi Manuela,

   Ik ga Hart en Ziel nog wel eens een kans geven! Soms ligt het ook aan je stemming of aan de situatie waarin je zit of een boek pakt of niet. Eerst het boek van Kate Morton uitlezen! En er ligt nog een jeugd-thriller op me te wachten.

 2. Hoi Marjon

  Ja dat klopt zo moet ikzelf nog steeds Tegenlicht van Esther Verhoef uitlezen.
  Kom ik ook steeds niet doorheen.

  1. Hihi Manuela,

   Tja, dat is een heftig boek! Ik kon het juist niet wegleggen. Wat ik wel kon wegleggen is het boek van Kate Morton (al staat rechts dat ik dat momenteel lees). Ik kwam er gewoon niet doorheen. Zonde, maar het krijgt een herkansing.

 3. Als ik dit boek in de bieb zou zien staan denk ik niet dat ik het snel zou pakken, maar na dit logje denk ik daar toch iets anders over 😉

  Een keukenmeidenroman vond ik zelf erg mooi geschreven en ook vlot om te lezen. Maar het is wel een dikke pil… en ik heb Tegenlicht ook nog op de plank liggen. Ook al zo’n enorm boek *zucht* 😉

  liefs Insoon

  1. Tegenlicht vond ik een prachtig boek. Onze lijsten worden steeds langer hĂš, hihihi. Heerlijk toch, al die boeken!
   En dit boek is ook een dikke pil, maar echt een aanrader!

   Liefs, Marjon.

 4. Hoi Marjon

  Ja dat is zonde als je er niet doorheen komt. Maar vaak kom je er de tweede keer wel doorheen. Ga zo bij bol.com de nieuwe van Maeve Binchy bestellen, is vandaag deal van de dag. Begint nu ook een van me favoriete schrijvers te worden.

  1. Ja hoor, ik ga het nog eens proberen! Ik zag het bij Bol 🙂 Ik heb heel veel boeken van Maeve Binchy. Ze is vorig jaar overleden hù 🙁

 5. Hoi Insoon

  Dacht ik eerst ook, totdat ik een hoop positieve recensies las. En nu ben ik helemaal gepakt door de serie.

 6. hoi marjon

  ja inderdaad. Dat had ik toen gelezen. Wel jammer want het zijn leuke boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Ben nu bezig in Lentekriebels van Milly Johnson.

  1. Hihi Manuela,

   Oh Lentekriebels heb ik al 2x gelezen. Ik vind dat echt een geweldig boek! Ik krijg zin in opruimen als ik dat lees. Ik vind trouwens al haar boeken geweldig! Veel leesplezier!

 7. Hoi Marjon. Ik kom er niet doorheen. Zal wel aan het weer liggen daar krijg je ook geen lentekriebels van. Heb ondertussen wel 3 andere boeken uitgelezen. Namelijk een biografie over Zlatan Ibrahimovic- Ik, Zlatan. Dan nog Michael Berg- Blind vertrouwen en Nicci Gerrard- Nooit vergeten. En ben nu nog onder de indruk van Nooit Vergeten. Liepen soms een traantje over me wang. En nu ben ik Ingrid Oonincx- Botsing aan het lezen

  1. Grappig hĂš, dat jij wel door Hart en Ziel van Maeve Binchy komt en niet door Lentekriebels. Ik herlas het in januari, toen was er sowieso geen lente. Maar ik vind altijd dat je je tijd niet moet gaan verspillen aan een boek dat niet pakt. Dan probeer je het later nog eens en als het dan niet lukt, is het jouw boek niet. Zo veel boeken, zo weinig tijd!
   Omdat er momenteel veel zorgen rondom mijn ouders zijn, kom ik gewoon niet aan lezen toe. Ik lees steeds 10 minuten voor het slapen gaan, schiet niet op. Het boek dat ik las heb ik daarom weggelegd en ga eerst maar weer iets anders lezen (ik denk Dokter Deen).
   De boeken die jij intussen las heb ik alle 3 niet gelezen. We hebben ‘Ik, Zlatan’ wel liggen. Dat is wel de moeite waard denk ik (want jij las het uit). Ik ben benieuwd naar dat boek van Nicci Gerrard, ik zal het op mijn lijstje zetten. Botsing van Ingrid Oonincx… Daar kwam ik ooit niet doorheen, hihi.

   Fijn Paas- en leesweekeinde!

 8. Hoi Marjon. Ja, dat is wel minder dat je nu zorgen hebt met je ouders. Ik hoop dat het over een tijdje beter gaat. Ik, Zlatan is inderdaad goed. Maar ben ook wel een sportliefhebber. En sowieso lees ik graag een biografie zo staat die van Joop van de Ende nog op me verlanglijstje. En de boek van Ingrid Oonincx kan ik met moeite wegleggen zo spannend. Trouwens de nieuwe boek van Santa Montefiore komt woensdag uit, en speelt zich dit keer af in Ierland. Verder wens ik jullie ook een fijn paasweekend.

  1. Hihi Manuela,

   Ik houd ook van biografieën, maar heb er al heel lang niet een gelezen. Wel heb ik Dokter Deen uit, log volgt nog. Het was fijn om weer even heerlijk in een boek te zitten. Ik houd het voor nu maar even op luchtige boeken, dat past beter in een hectische tijd. Ik hoop ook dat het binnenkort beter gaat (maar dat zit er niet zo in). We roeien met de riemen die we hebben. Het is fijn dan te kunnen lezen, lezen = accu laden en afleiding.

   Ik las het van Santa! Ik denk dat ik deze keer (voor het eerst met haar boeken) ga wachten op de digitale versie, ik weet het nog niet.

   Ik heb trouwens wel Nickname van Ingrid Oonincx gelezen, dat vond ik een leuk boek!

   Jij ook een fijn Paasweekend (is al deels om)!

 9. Hoi Marjon. Hihi helemaal top. Ik heb Botsing nu uit. Ben nu bezig in een andere boek van Elizabeth Edmondson- Villa Riviera.

  1. Hihi Manuela,

   Oh ja, dat boek las ik al een jaar of 3-4 terug. Ben benieuwd wat jij er van vindt. Ik vond het wel leuk, maar hier en daar iets te oppervlakkig. Ik vond Polly wel leuk neergezet.

   Ik heb in het weekend weer veel gelezen, kijken of ik het kan volhouden 😉

   Mocht je willen meedoen met Uitgelezen, mag dat hoor – maar als je nee zegt, geen probleem. Het is best leuk als anderen ook een recensie willen schrijven, iedereen reageert weer anders op boeken.

  1. Tamara, ik ook! Maar ik heb het 2e deel nog niet aangeschaft. Ik hoorde van Manuela (boven jouw reactie) dat het 3e deel pas in oktober uitkomt.

   1. Ja, jammer genoeg wel. Ben zelf nu bezig in de biografie van Steve Jobs ben pas op de helft moet nog meer dan 300 pagina’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.