Het licht breekt door

hetlichtbreektdoor

Auteur: Julia Burgers-Drost
Uitgever: VCL
Aantal bladzijde: 215
ISBN: 9789059779099
 .
Omschrijving
Anieks oma krijgt een uitnodiging voor de bruiloft van een verre bekende, maar wil niet alleen gaan. Ze haalt haar kleindochter over mee te komen met de belofte dat ze daarna een roadtrip gaan maken. Maar dat komt er nooit van, want oma en kleindochter worden verliefd op het dorp waar de bruiloft plaatsvindt. Wat Aniek echter niet zo wil lukken, is verliefd worden op een man die nog niet bezet is. En dat terwijl om haar heen iedereen lijkt te trouwen en zelfs kinderen krijgt!Het licht breekt door is het zelfstandig te lezen vervolg op Jij bent mijn doel.
 .
Mijn mening
Julia Burgers – Drost is voor mij echt de koningin van de streekromans. Helaas is ze dit jaar overleden. Ook in deze streekroman is ze het weer gelukt om je helemaal in het verhaal te trekken. Ontzettend leuke karakters, mooie omschrijvingen, mooie levensles. Ook de locatie van de bed en breakfast. Zou er zo zelf heen willen gaan om al die lieve mensen te kunnen ontmoeten.
Het is het vervolg van jij bent mijn doel, maar is prima zelfstandig te lezen.
.
Tamara.
.

7 gedachten aan “Het licht breekt door”

 1. Ik heb ook nog boeken van haar liggen en nog nooit iets van gelezen. Ik wist ook helemaal niet dat ze overleden is 🙁

  En mijn lijst wordt steeds langer.

  Ook hiervoor mijn dank!

  1. Graag gedaan hoor. Fijn he zo lijst die steeds langer wordt. Voordeel van dit soort boeken, die heb je in een avondje uit.

 2. Ik heb ook nog veel boeken van haar op de plank staan. Ze schrijft inderdaad mooie herkenbare boeken.. en niet te zoetsappig, wat ik soms van andere streekromans wel vind. Maar dat ze was overleden, dat wist ik niet 🙁

  1. Inderdaad niet dat zoetsappige maar echte realiteit. Volgens mij is ze in januari of februari overleden. (er staat geen maand bij achterop). Ik hoop toch dat er nog wat boeken van haar uit gaan kopen.

   Fijn dat jij nog wat boeken van haar te gaan hebt

 3. Julia Burgers-Drost is op 17 januari plotseling overleden.

  //nl.wikipedia.org/wiki/Julia_Burgers-Drost

  Ik las dat de uitgever aangaf dat het voor de streekroman-wereld een ramp is. Streekroman-auteurs sterven uit. Dit terwijl er nog wel vraag naar is. Het is natuurlijk ook een bijzonder genre. Ik schrijf veel, maar een streekroman is me nog nooit gelukt.

  Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, dus heb alles nog van haar ‘tegoed’. Ik ga ze maar verzamelen!

 4. Ik vind haar boeken heerlijk om te lezen. Deze heb ik echter nog niet gelezen en zal hem op mijn wenslijst zetten. Ik wist eerlijk gezegd niet dat ze overleden was/ is. Zonde zeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.