Het licht van de zee

Ook digitaal verkrijgbaar.

Schrijver Margot L. Stedman
Uitgever Boekerij
Jaar 2012
Aantal blz. 352
ISBN 9789022562307

Korte samenvatting
Het is 1926, en Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van Australië. Het is een stil en eenzaam leven voor het jonge, ongewenst kinderloze stel. Tot er na een storm in april een reddingsboot aanspoelt met twee mensen erin: een dode man en een kleine, springlevende baby.
In de wetenschap dat het nog zes maanden duurt voordat hun aflossing zal arriveren, begraaft Tom de man en ontfermt Isabel zich over de baby, een meisje. Al snel krijgt Isabel een sterke band met haar. Ze haalt Tom over om net te doen alsof ze hun kind is, maar door deze leugen komt hun relatie onder druk te staan. De spanning neemt nog verder toe wanneer ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland. Daar worden ze geconfronteerd met veel vragen van hun vrienden en familie, en met een wanhopige vrouw op zoek naar haar dochtertje…

Mening
Wat een mooi en heftig boek. Eerst is het alleen maar mooi en verlies je je er in. Dat wordt het heftig en vervolgens spannend. Het is niet meer weg te leggen. Behoorlijk indrukwekkend voor een debuut. En veelbelovend. Ik kijk uit naar een volgend boek van deze schrijfster.

Aantal sterren (maximaal 5): *****

Marjon

8 gedachten aan “Het licht van de zee”

  1. Mijn ‘nog te lezen’ lijstje is een lijst van honderden boeken haha. En dan herlees ik ook nog graag. Zo veel boeken en zo weinig tijd!

    1. Ik begrijp nu ook dat je het daarover had in je mail haha. Ik heb waarschijnlijk nog veel meer boeken op die stapel liggen. Als ik er aan toekom, mail ik je vandaag terug!

 1. Klinkt als een spannend en boeiend boek! Ik ga de titel even opschrijven 🙂
  En hier was het vanmorgen inderdaad weer een kleine wereld door de mist, maar inmiddels schijnt het zonnetje lekker.

  Een fijn weekend!
  liefs Insoon

  1. Ja en vooral ook een mooi boek! Fijn dat jullie weer zon hebben! Al houd ik wel van mist, lekker prikkelarm.

   Fijn weekend, veel plezier!
   Liefs, Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.