Het lied van mij & jou

Auteur: J.D. Barrett
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2019
Bladzijden: 304

Over het boek:
Zoë werkt in een hospice, waar ze met haar harp de patiënten begeleidt, ook op hun laatste reis. Het is een baan waarin ze de vervulling vindt die in de rest van haar leven ontbreekt: ze heeft al vijf jaar een hopeloze relatie met een man die niet voor haar durft te kiezen, woont nog steeds in haar ouderlijk huis, en durft, sinds een paniekaanval op het podium, haar baan als concertharpist niet meer op te pakken.

Maar deze nieuwjaarsdag besluit ze het roer om te gooien. Terwijl haar beste vriendin (onvermoeibaar op zoek naar De Ware) en haar broer (hopeloos verliefd op iemand die zijn gevoelens niet beantwoordt) haar toejuichen vanaf de zijlijn, neemt Zoë het heft in eigen handen. Want het idee van een nieuw begin klinkt haar als muziek in de oren…

Mening Marjon:
Een boek met een goed verhaal: Zoë die voor alles wegloopt houdt zichzelf een spiegel voor om toch iets van haar leven te maken. Én ze begint een zoektocht naar Clem, de eerste liefde van June die nu oud is en op sterven ligt. Gaat haar het lukken om Clem op tijd te vinden? Je volgt Zoë’s gang de hele wereld over: op zoek naar Clem, om auditie te doen, om haar beste vriendin te bezoeken… Boeiend genoeg maar steeds had ik het gevoel dat er iets ontbreekt aan het verhaal, een stukje samenhang en diepgang. Het blijft allemaal een beetje hangen. Het einde haalde het boek absoluut weer op. En daarom hoop ik dat deze auteur meer gaat schrijven!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.