Het meisje in de brief

 

Auteur: Emily Gunnis
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2018
Bladzijden: 352

Over het boek:
Tienermeisje Ivy Jenkins raakt zwanger. Een grotere schande bestaat er niet, en ze wordt naar St. Margaret’s gestuurd, een kil, door nonnen geleid tehuis voor ongetrouwde moeders. Haar baby wordt tegen haar wil ter adoptie aangeboden. Ivy zelf zal St. Margaret’s nooit meer verlaten.
Heden. De jonge journaliste Samantha Harper krijgt een oude brief in handen waarin een meisje smeekt om gered te worden uit St. Margaret’s, voor het te laat is. Het tragische verhaal laat Sam maar niet los. Wanneer ze wat dieper gaat graven, stuit ze op een reeks onverklaarbare overlijdensgevallen, die allemaal iets met St. Margaret’s te maken lijken te hebben. Aangezien het oude pand op het punt staat te worden afgebroken, wordt het voor Sam een race tegen de klok om een zestig jaar oud geheim te ontrafelen voordat de waarheid voorgoed verloren gaat…

Mening Marjon:
Dit is een verrassend boek. Ik begon er in met het idee dat dit een roman is met daarin een geheimzinnig verleden. Dat klopt enigszins, maar het is ook een thriller en uiteindelijk een verhaal dat op diverse gebeurtenissen uit het verleden is gebaseerd. En dat maakt het behalve mooi, spannend en boeiend ook nog schrijnend. Samantha (Sam) vindt brieven bij haar oma: brieven van ene Ivy uit de jaren 50 van de vorige eeuw die in een tehuis voor ongehuwde moeders woonde. Daarmee begint haar fascinatie voor het verhaal achter dit tehuis: wie was Ivy die afschuwelijke dingen schreef en een en al wanhoop was, wat gebeurde er met haar en met alle andere meisjes in datzelfde tehuis? Wat had een farmaceutisch bedrijf ermee te maken en wie is Kitty? Het is een heel ingewikkeld maar zeker realistisch verhaal en je moet er goed je aandacht bij houden. Maar het laat je niet meer los, dus dat is niet zo moeilijk. Wat een aanrader!

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

Marjon.

2 gedachten over “Het meisje in de brief”

  1. lijkt mij een mooi boek, zal hem noteren want ik heb nu nog 3 boeken liggen. Kom op het moment niet zo aan lezen toe. Het verhaal doet mij ook erg denken aan een Engelse Detective serie (Hinterland) waar ook een kindertehuis centraal stond en gebeurtenissen daar in het verleden nog spelen in het heden.

    1. Die serie zegt me niets (maar ik kijk ook amper tv). Dit boek vond ik wel heftig, maar erg goed.
      Heerlijk toch, al die boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.