Het Nieuwe Haagse Kookboek

 

Auteurs: F.M. Stoll en W.H. de Groot
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Jaar: 1934/2010
Bladzijden: 462

Over het boek:
Hoe marineer je vlees? Hoe kook je het perfecte ei? Hoe fileer je een vis? Op deze vragen die regelmatig bij de (beginnende) hobbykok opkomen geeft ‘Het Nieuwe Haagse Kookboek’ een duidelijk antwoord.

Voor het eerst in 1934 uitgegeven onder de titel ‘Recepten van de Huishoudschool, Laan van Meerdervoort, ‘s-Gravenhage en anno 2010 onverminderd populair. Hele generaties maken nog steeds dankbaar gebruik van de duidelijke recepten en heldere uitleg van de basisbereidingen. Nieuwe inzichten op het gebied van voedingsleer zijn steeds verwerkt, maar de oorspronkelijke opzet is gehandhaafd. Een onmisbaar naslagwerk in iedere Hollandse keuken.

Mening Marjon:
De auteurs zijn oud-leraressen van de Huishoudschool aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag en het is herzien door een oud-collega van de dames: J.C. Heidenreich en een oud-leerlinge: Truus Visser.
Ik heb nog nooit zo’n geweldig en uitgebreid en praktisch kookboek in mijn handen gehad. Je kan het boek downloaden binnen het Kobo Plus abonnement maar daarna besloot ik dat ik de fysieke versie ook in mijn kast wil hebben staan en dat staat hij nu ook. En het boek is niet eens zo duur (20,00) omdat er geen foto’s in staan. Ik las dat mensen daarover vallen maar ik vind dat het boek die foto’s helemaal niet nodig heeft. Het is ook geen standaard kookboek maar eerder een naslagwerk met recepten en menu’s, een beetje voedingsleer en veel receptenleer. Alles is overzichtelijk in logische categorieĂ«n geplaatst met daaronder alle variaties op een recept. De hoeveelheid, hoe iets schoon te maken, hoe te bereiden, alles vind je er in terug, tot en met inmaken en invriezen aan toe. Een geweldig boek voor iedereen die van koken houdt, voor de beginnende kok en voor de al gevorderde kok: het is voor iedereen een aanrader.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.